Két év – öt év pródaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt jogerősen kuruzslás és csalás miatt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát, és csaknem 12 millió forintot csalt ki egy internetes társkereső oldalon megismert férfitól.

Álnéven

A Pécsi Törvényszék a járásbíróság egy nappal korábban meghozott ítéletéről szerdán kiadott közleményében azt írta: az orvosi végzettséggel nem rendelkező vádlott 2021 őszén ismerkedett meg egy kozmetikusként dolgozó nővel, akihez – álnéven bejelentkezve, magát orvosnak kiadva – intim kezelésekre járt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rosszul lett a nő

Amikor a nő egy kezelés alatt rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mondván: lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lakásán fogadta

A nő 2022 januárjában lakásában fogadta ügyfelét, aki „megvizsgálta” őt, ennek keretében kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. Februárban már a férfi hívta saját lakására a nőt azzal az ürüggyel, hogy későn ér a városba, ne a „rendelőbe” menjen.

Orvosi műszer?

A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül ismét „megvizsgálta”, a művelethez pedig vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a nő e-mail-címére.

Gyereket terveztek

A sértett egy – vőlegényével gyermeket tervező – barátnőjének is beajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost; a férfi az ő kezelését is elvállalta.

Kenetet is vett

A másik nőt és vőlegényét a vádlott 2022. januárjában „vizsgálta meg”: a pártól vizeletmintát, majd a férfitól ondómintát kért, nemi szervéről kenetet vett, majd további két alkalommal találkozott velük: egyszer azt állította, hogy a nőnek gombás fertőzése van, ezért intim mosakodót kell használnia, később pedig ismét – immár saját lakásán – „megvizsgálta” őket.

Pénzt is kicsalt

Egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kellett a bíróság előtt a férfinak: 2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől 12 millió forintot csalt ki. A férfinak álnéven, ügyvédként mutatkozott be, majd találkozott vele, és – jogtalan haszonszerzés céljából – több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette.

Döbbenetes hazugságok

A vádhatóság korábbi közleményben ezt részletezték: a férfi azt állította, hogy felesége autóbalesetben meghalt, ő pedig beteg. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akitől egy örökség ígéretével közel 12 millió forintot csalt ki 2021 novemberétől 2022 júniusáig. A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára visszautalták, így a kár megtérült.

Lebukás

A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott „orvosi” tevékenysége, ezért feljelentést tett – olvasható a vádhatóság korábbi közleményében.

Elítélték

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat kuruzslás és folytatólagosan elkövetett csalás miatt – halmazati büntetésül – két év börtönre ítélte, a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BPK