A szakértő szerint vélhetően ügyvédje javaslatára választotta a hallgatást a férfi. Mivel lábonlőtték, jelenleg kórházban van, s vélhetően ott fognak dönteni letartóztatásáról is.

Már meggyűlt a baja a törvénnyel

Felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt ölt a rendőrgyilkos. Az agresszív férfi többször állt már bíróság előtt. Akár élete végéig börtönbe kerülhet. Egyik ismerőse, akivel többször együtt dolgoztak építkezéseken, azt mondta, hogy a férfinek alig volt egy józan pillanata, rendszeresen drogozott – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rákapott a drogokra

A férfi volt munkatársa a csatornának azt nyilatkozta, korábban közösen is vállaltak alkalmi munkákat az építőiparban. Azonban az utóbbi időben már nem dolgozott vele, mert megbízhatatlan lett, miután kábítószerezni kezdett. „Nyilván ő el is mondta ezt, hogy használja ezeket a szereket. Üzleti érzéke volt, de kicsapongó, szélhámos….tényleg nem jelent meg” – fogalmazott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vett emberszámba fiatal kollégáit

„Amikor mi építettünk, volt kulcsunk, mindig délutánra jött, láttuk, hogy tele van, megint üveges ponty tekintet, nem volt egy tiszta pillanata soha” – tette hozzá. A rendőrgyilkos edzőterembe járt, így jó fizikuma volt. Ismerőse szerint sokszor beszélt lekezelően másokkal, például a fiatalabb munkatársaival.

Sokat üvöltött

„Teljes generált megkapta, teljes felújítást, ezt a tetőtéri lakást, és voltak ott ezek a 18-20 éves fiatalok, azokkal úgy beszélt, mint a kutyával. Hát az nagyon durva volt. »Gyorsabban vigyed a vödröt«, meg izé, üvöltött velük, »ezért fizetlek én benneteket«….. mint a kutyákkal….” – idézte fel a volt munkatárs, aki nevét nem vállalta.

Erőszakos bűncselekmények miatt állt bíróság előtt

Nem a csütörtök éjszakai támadása volt az első. Az agresszív férfi korábban állt már bíróság előtt, épp próbaidőn volt, amikor a rendőrt megölte. „A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt volt büntetve, jelenlegi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és folyamatban lévő büntetőeljárás hatály alatt követte el” – ismertette a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin.

Hamarosan döntenek letartóztatásáról

Egy nyomozócsoport is alakult a gyilkosság körülményeinek kivizsgálására, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak, a késelőt pedig hamarosan letartóztatják. A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását. Erről vasárnap dönt a bíróság.

Vélhetően az ügyvédje mondta, hogy tagadja meg a vallomást

A férfit az ügyészség őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki, ő nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Egy kriminálpszichológus úgy véli, hogy a férfi valószínűleg az ügyvédje javaslatára nem beszél, a gyilkosság pillanatában pedig felfokozott érzelmi állapotban lehetett.

Egyre feszültebb lett

„Ugye ezt tudni lehet, hogy feltehetően erősen indulati érzelmi választ adott arra, ami történt. De volt már előtte egy konfliktus, a szomszéddal minden igaz, és ez előhangolt arra, hogy feszültebb, idegesebb lett és a rendőri intézkedésnek ellenállt” – magyarázta Végh József.

A szökésben bízhat

A szakember szerint a gyilkosok gyakran csak később fogják fel, hogy mit tettek, aki mégis tisztában van a következményekkel, az pedig abban bízik, hogy ha megszökik, elkerülheti a börtönbüntetést. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a helyszínelésen készült, MTI/Mihádák Zoltán.)