Kicsalták az udvarra, és mindenféle előzmény nélkül ütni kezdték gyilkosai azt a 65 éves férfit, akit a Zala vármegyei Eszteregnyén gyilkoltak meg a napokban. Kiderült: a 36 éves támadó az áldozat barátnőjének a rokona. Őt és 18 éves barátnőjét, aki segített a rablásban, letartóztatták. A nő mindent bevallott, a 12 órás helyszíni szemle során pedig újabb szörnyűségekre derült fény.

Otthonában találtak rá

A Kékvillogó.hu írt róla, hogy a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába január 11-én 20 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfit holtan találtak eszteregnyei otthonában.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszúrták és a kocsiját is ellopták

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol minden részletre kiterjedő helyszíni- és halottszemlét tartottak. Megállapították, hogy a 65 éves férfit feltehetően két nappal korábban egy késsel szurkálták halálra és autóját is ellopták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csütörtökön fogták el az elkövetőket

A zalai nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeképpen kevesebb, mint egy nap alatt sikerült azonosítaniuk a két elkövetőt, akiket január 12-én délután Nagykanizsán, a Szekeres József utcában fogtak el.

Többször megszúrták

A 12 órás helyszíni szemle során megállapították, hogy az idős férfit egy nagy méretű késsel testszerte többször is megszúrták, s kivérzés miatt halt meg.

Előre eltervezték

A vallomások alapján körvonalazódott, hogy az idős férfi meggyilkolását és kirablását már előre eltervezte a korábban erőszakos bűncselekmények miatt börtönre ítélt férfi és barátnője. Az idős embert az udvarra csalták a házból, és már az ajtóban bántalmazni kezdték.

Brutálisan vallatták

A nő szerint eszméletlen állapotban vitték be a házba, de ott magához tért, ekkor brutálisan vallatták, próbálták kifaggatni az értékeiről, ami után a garéi férfi halálra szurkálta az áldozatukat – mondták el a TV2 Tények riportjában.

Elforgatták a térfigyelő kamerákat

A családi házból és a garázsból értékek tűntek el, köztük egy 22 éves személyautó, elektronikai cikkek, mobiltelefonok és egy laptop, de valószínűleg készpénzt is elvihettek. Az elkövetők már a házhoz érve elforgatták az ott felszerelt térfigyelő kamerákat, amelyekről azonban nem tudták, hogy nem voltak sehova bekötve.

Hamar eladták a kocsit

Az ellopott személyautóról kiderült, hogy nem egy pécsi parkolóban hagyták, hanem a baranyai vármegyeszékhely közelében lévő egyik faluban néhány tízezer forintért eladták.

Nyomozás indult ellenük

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 36 éves K. Szabolcs garéi férfi ellen nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett, míg a 18 éves Sz. Bianka letenyei nő ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének bűnsegédként történő elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben. A rendőrök mindkét elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Fia találta meg a holttestet

Információink szerint az egyik hozzátartozója nem érte el már napok óta telefonon, ezért szerda este a fia kopogtatott az ajtaján, de nem tudott bejutni, ezért kérte a hatóságok intézkedését, akik miután bejutottak, megtalálták a holttestet. Az áldozat fia azt mondta: mivel másutt él, a múlt héten szombaton találkozott édesapjával, akinek a holttestét a szobában találták meg, de hogy mi történt, későbbi vizsgálat derítheti ki.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Forrás: police.hu