A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba, majd tolatás közben letörte a félsorompót. A vádhatóság indítványozta, hogy tiltsák el a sofőrt a járművezetéstől.

Vasúti átjáróhoz érkezett

2020. augusztus 14-én egy nő az autójával az 1. számú főúton, Tata irányából Komárom felé közlekedett, majd az Almásfüzitő-felső vasútállomáshoz ért. Az állomáson volt egy kiépített, fény-, és félsorompóval biztosított vasúti átjáró is, amely tilos jelzést mutatott az arra haladó nőnek. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt zúzták le a félsorompót

Nem állt meg időben

Az autós a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott a vasúti átjáróba, közben pedig a félsorompók lecsukódtak. Az érkező vonat miatt a nő megállította az autóját, viszont így a sínpár és a sorompó közé rekedt.

Beszorult a fénysorompó és a sínek közé

Hátratolatott

Az érkező személyvonat a vasúti átkelő előtt megállt, ekkor azonban a nő rükvercbe rakta a sebességváltót és elkezdett tolatni. A hátramenet során az autó a félsorompó csapórúdjának ütközött, amely emiatt letört, és az úttestre esett. A vonat áthaladását követően a nő távozott a helyszínről, a károkozásról bejelentést nem tett.

Szólnia kellett volna

A nő a sorompó letörésével igencsak veszélyes helyzetet teremtett elő más autósok számára, akik akár súlyos balesetet is szenvedhettek volna a védtelen vasúti átjárón. Emiatt az ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja a nőt.

Súlyos balesetet is okozhatott volna a sorompó hiánya

Ez is érdekelhet

Eltilthatják a vezetéstől

Az ügyészség indítványozta a Komáromi Járásbíróság felé, hogy az önálló jövedelemmel nem rendelkező elkövetőt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben meghatározott időre tiltsák el a járművezetéstől. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A letört sorompó – Forrás: Ügyészség