Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt vizsgálódott a rendőrség egy 27 éves férfi ügyében. A lezárt akta szerint a tettes még tavaly nyáron vert össze egy hajléktalant a belvárosban.

Összeverte áldozatát

Járókelők riasztották a rendőröket tavaly július 12-én Debrecenben, az Erzsébet utcában, mivel egy agyonvert, magatehetetlen hajléktalan férfit találtak a földön. A rendőrök és a mentők azonnal a helyszínre siettek, de a férfi életét már nem sikerült megmenteniük. A helyszíni szemlén megállapították, hogy a férfi súlyos bántalmazás áldozata lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a bántalmazás

Felgöngyölítették az ügyet

A durva támadás miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának rendőrei kezdtek nyomozni, akiknek  február 4-én sikerült beazonosítaniuk egy férfit és egy nőt, akiknek közük volt a bűncselekmény elkövetéséhez. Nem sokkal később mindkettejüket kihallgatták.

Ez történt

A nyomozás adatai szerint a 27 éves férfi a barátnőjével egy közeli boltba tartott, azonban az Erzsébet utcában összetűzésbe kerültek az áldozattal. Az elkövető beismerő vallomása szerint ezután vitatkozni kezdtek, ami egészen verekedésig fajult, majd a dulakodás közben a férfi a földre lökte az áldozatát, és többször is fejbe rúgta, aki a helyszínen belehalt a súlyos sérüléseibe.

Elfogták a tettest

Őrizetbe vették

A debreceni rendőrök halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a helyi lakost, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság február 10-én elrendelt.

Különös kegyetlenséggel követte el

Az aprólékos, minden részletre kiterjedő nyomozás során a bűnügyesek megállapították, hogy a támadó különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt, ezért azt átminősítették különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére – ami már hosszabb szabadságvesztéssel büntetendő.

Ügyészségen az ügy

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a nyomozást lezárták, így a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére, vádemelési javaslattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Korhatáros videón a nyomozás

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból