Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a 47 éves L. Tamással szemben, aki tavaly májusban baltával végzett az alvó lányaival Aszódon a láthatás alatt. A férfi továbbra is kitart amellett, hogy nem emlékszik semmire.

Nem emlékszik semmire

Továbbra is azt állítja az aszódi kettős gyerekgyilkosság vádlottja, hogy nem emlékszik semmire, ezért nem is tett beismerő vallomást a mai előkészítő ülésen – tudta meg az Origo Gyimesi Kingától, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivőjétől. Az ügy tárgyalása szeptemberben folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megromlott a házasságuk

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy L. Tamás és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását. A Gödöllői Járásbíróság tavaly áprilisban felbontotta a házasságot, a gyermekeket pedig az édesanyjuknál helyezte el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a tinédzser lányaival.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bosszút forralt

Az elkövető a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz. Tavaly május 20-án a két lány megérkezett az elkövető aszódi lakásába a kapcsolattartásra. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt is vásárolt a tervezett cselekmény elkövetése érdekében.

Végrendelet, búcsúlevél

Továbbá végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak. Az este folyamán az elkövető két lánya külön szobákban nyugovóra tért. A vádirat szerint a férfi megvárta, amíg a gyermekek elalszanak, majd munkáskesztyűt húzott és magához vette a baltát.

Lesújtott a baltával

Ezután egymás után bement az alvó lányokhoz és fejükre, illetve felső testükre több ízben is lesújtott az eszközzel. A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül meghaltak, azt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el.

Vonat elé ugrott

Másnap Adácson megpróbált egy tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni, de mentőhelikopterrel kórházba vitték és megmentették az életét. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a L. Tamás a tette és a vizsgálat időpontjában sem szenvedett kóros elmeállapotban, azaz beszámítható és büntethető.

Nem hisznek neki

A kihallgatásai során mindig azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, azonban a szakértők szerint ez nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat.

Tényleges életfogytiglant kérnek rá

Tényleges életfogytiglant kértek az előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfire. A férfi azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, de nagyon sajnálja, mert nem akarta bántani a lányait.

A gyanúsított letartóztatása

A bíróságnak is levelet írt

2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg, amelyekben leírta, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu