Már nem lélegzett az a 70 év körüli férfi, aki egy Békés vármegyei dohánybolt előtt lett rosszul. A mentők még úton voltak, amikor helyi önkéntesek igyekezték visszahozni. Végül a mentőhelikopter már stabil állapotban szállította kórházba.

Dohánybolt előtt lett rosszul

Hirtelen összeesett egy Békés vármegyei dohánybolt előtt az a 70 év körüli férfi, akinek azonnal többen a segítségére siettek – olvasható a Országos Mentőszolgálat legfrissebb posztjában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentők hívtak, majd újraélesztették

A szemtanúk azonnal mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szabadnapos mentő is csatlakozott

A mentésirányító rögtön több egységet, köztük helikoptert is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor bejelentőket, akikhez egy szabadnapos mentő is csatlakozott.

Gyorsan a helyszínre értek

Az életmentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban, légi úton szállították kórházba.

Az OMSZ beszámolója

Váratlan esemény

A Kékvillogó is írt arról az esetről, ami május 26-án történt. Késő este éppen a kapitányságra tartott vissza két budapesti járőr, amikor a Szinyei Merse Pál utcában észlelték, hogy egy férfi a járdán összeesett.

Együtt küzdöttek

Azonnal a férfi segítségére siettek, aki addigra már nem reagált semmire, légzése és keringése sem volt, így azonnal megkezdték az ellátását, majd az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársaival sikeresen újraélesztették. A 61 éves férfit további orvosi ellátása céljából a mentők kórházba vitték.

Nem tudni, mitől lett rosszul

A rendőrség honlapján megjelent hivatalos tájékoztatásból az nem derült ki, hogy a férfit milyen állapotban vitték be az egészségügyi intézménybe, sem arra, hogy rosszullétét mi okozhatta. Mindenesetre nagy szerencséje, hogy éppen arra jártak a rendőrök.

Időseket is mentettek pár napja

Persze nem ez az egyedüli életmentés, amely a fővárosi rendőrök nevéhez köthető. Május 21-én fél 12 körül érkezett arról bejelentés, miszerint tűz ütött ki egy X. kerületi idősek otthonában, a Jászberényi úton. A kőbányai zsaruk azonnal megkezdték az idősek kimentését.

Épségben megúszták a rendőrök

Akit tudtak, kikísértek, majd további ellátásuk céljából átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. Később több rendőri egység is érkezett a helyszínre, akik szintén bekapcsolódtak a mentésbe. A rendőrök a mentés során nem sérültek meg.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: OMSZ/Illusztráció