Forrnak az indulatok Cegléden, miután a hétvégén valaki egy kutya halálát okozta. Az előzménye pedig az volt, hogy állítólag az elpusztult állat támadott meg napokkal korábban egy helyi lakos legelésző pónilovát. Az ügyben már feljelentést is tettek állatkínzás miatt.

Elpusztult a póni és a kutya is

A helyiek szerint bosszúból ölhették meg a kutyát, amely napokkal korábban megtámadott egy pónit. Természetesen mindenki tagad jelenleg az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A ház közelében legelészett

Egy póniló megtámadásával kezdődött a félelem és reszketés Cegléden a hétvégén. Ahogy az a lovacska gazdájának kiírásából kiderül, az állat mintegy 150 méterre a házuktól legelészett, amikor két kutya megtámadta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hat éves kisfiúé volt ló

A férfi jutalmat ígért annak, aki segít kideríteni kinek a kutyája támadhatta meg a pónit, amely aztán támadás után nem sokkal elpusztult. Állítólag a férfi félmillió forintot ígért a nyomravezetőnek

Jelentkezett az informátor

A felhívás utáni kommentekből kiderült, hogy valaki felismerte az egyik kutyát, és ezt közölte a póni gazdájával is.

Súlyos állapotban találtak a kutyára

Nem sokkal később rátaláltak az említett állatra, aki már a végét járta a késes támadás után. Bár azonnal állatorvoshoz rohantak az állattal a jószándékú emberek, a kutyát már nem tudták megmenteni.

Nem nehéz összerakni

Az elpusztult kutya azonos a pónira támadó egyik ebbel, innen pedig már csak egy lépés volt összerakni azt, hogy az állat megölése összefüggésben lehet a szóban forgó pénzjutalommal.

Az állatvédők közbeléptek

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd közben a póni megtámadásában résztvevő másik kutya megmentésén is dolgozik: „Ha valaki felismeri a kutyák gazdáit, közölje velünk, vagy ha látja a kutyát, segítsen megmenteni, hogy ne jusson a másik sorsára. Engedje be zárt helyre és érte megyünk!” – írták ki.

Kiakadtak a kommentelők

„Sajnos az ilyen emberek úgy gondolják, hogy törvényen felül állnak és bármit megtehetnek, bosszúra volt 500 ezer forintjuk. Egyszerűen hihetetlen, hogy emberek ennyire undorítóak tudnak lenni, kifizetik a pénzt, csak hogy egy ártatlan állatot megöljenek. Ez a kutya semmiről nem tehetett. Persze utána gyorsan törlik a posztot, de nem nem ők voltak, hát persze…” – írta az egyik.

Tagad a ló gazdája

A Ripost elérte a jutalmat felajánló édesapát. Ő azt mondja, nem a kutyára tűztek ki vérdíjat, hanem annak ajánlották fel a félmilliót, aki megmondja nekik, hogy ki a kutyák gazdája. Ez meg is történt. „Megtaláltam a gazdáját. Mindenki tudja, hogy alkoholista és csövesekkel lakik. A betelefonáló azt mondta, neki nem kell a pénz” – mondta a férfi, aki azt állítja, a neten látta és hallotta, hogy megölték a kutyát. „Én nem a kutyákra mentem, hanem hogy derítsék ki, ki a gazdájuk. A póniló elpusztult hajnal egykor!”

Feljelentést tettek

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, állatkínzás miatt.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu