A szigorodó szabályok ellenére az autósok még mindig sorra követnek el kisebb-nagyobb szabálytalanságokat. A zsaruk ezúttal Budapest 2. kerületében csípték nyakon a pofátlan sofőröket.

Civil autóból figyeltek

A hatóság közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 10-én civil jellegű gépkocsiból figyelték és állították meg a szabálytalankodó autósokat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Záróvonal smafu

A nyolc órás ellenőrzés alatt két sofőr lépte át a záróvonalat, egy a behajtani tilos jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül, egy az irányjelzőt nem használta, míg egy pedig az elsőbbséget nem adta meg a másik részére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni bírság

Az egyenruhások a gépjárművezetőkkel szemben helyszíni és közigazgatási bírságot szabtak ki. A bírságok mellé pedig összesen 15 előéleti pont is járt.​

Itt a videó:

Durva bírságok a gyorshajtóknak

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy szeptembertől megemelte a büntetési tételeket a kormány, az erről szóló rendelet már a Magyar Közlönyben is megjelent.

Súlyos pénzek

Ennek értelmében lakott területen a 15 és 25 kilométer közötti sebességtúllépésért 39 ezer, 25 és 35 között 58 és fél ezer, 35 és 45 között 78 ezer, 45 és 55 között 117 ezer, 55 és 65 közt 169 ezer, 65 és 75 között 260 ezer, 75 felett pedig 390 ezer forint lesz a legmagasabb büntetés. Aki a leállósávon halad annak 130 ezer forintot kell fizetnie.

„Drágább” lesz az ittas vezetés

A kötelező haladási irány megszegéséért pedig mostantól 39 ezer forint lesz a maximum. Az ittas vezetés is más szankciók alá esik. Ha a járművezető szervezetének kevesebb, mint 0,30 gramm/liter a véralkohol szintje, illetve a levegőalkohol-koncentráció 0,15 milligramm/liter alatt van, akkor 39 ezer forint, ha pedig ennél több, akkor 130 ezer forint lesz a büntetési tétel.

Sokszor a gyorshajtás okoz balesetet

A korábbi évek statisztikáiból kiderül, hogy 2018-ban, 2019-ben és 2021-ben a személysérüléses balesetek egyaránt 31 százaléka, 2020-ban 34 százaléka volt magyarázható gyorshajtással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet