A barátnőjéhez szeretett volna utazni az a szklerózis multiplex betegségben szenvedő, kerekesszékes férfi, aki a vonat alatt vesztette életét Agárdon. A 45 éves Tibor édesanyja hangsúlyozza: fia mindig lifttel járt, de az megint nem működött. Ezért kellett körbe mennie.  „Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott! Csak utazni szeretett volna!” – fogalmazott az asszony.

Elgázolta a vonat

A Kékvillogó.hu az elsők között adott hírt arról, hogy személyvonat gázolt el egy férfit a Velencei-tónál. Pénteken reggel Agárdon, a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínen életét vesztette

Az ütközés következtében a 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja – adta hírül a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhagyta a felesége

Tibor hosszú évek óta kerekesszékben töltötte mindennapjait. Miután a felesége úgy döntött, nem kíván tovább élni a súlyosan mozgássérült emberrel, kiadta Tibor útját. A férfi akkor visszaköltözött a köztiszteletben álló szüleihez. Az édesanyja egy óvodában dolgozott, az apja pedig a Fővárosi Tűzoltóságnál.

Hozzátartozott az agárdi városképhez

Tibor az agárdiak szerint már szinte hozzátartozott a városképhez. Rendszeresen lehetett látni, amint a mopedben, a Velencei-tó partján pihen és jól érzi magát a természetben. 

„Nem tehetett semmit”

„Szklerózis multiplex beteg volt. Őt gázolta el a vonat 2023. 08. 18-án reggel. Nem tehetett semmit, a betegsége miatt kiugrani sem tudott a mopedből. Mindig lifttel járt, de megint nem működött. Ezért kellett körbe menni neki. Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott! Csak utazni szeretett volna! Mi gondoztuk, ápoltuk, pedig lassan 70 évesek leszünk. Nagyon szerettük és szeretjük!” Ezt írta a helyi (zárt) közösségi oldalra az elhunyt férfi édesanyja.

Arra kérték, mindig menjen lifttel

Tibort általában úgy engedték el, hogy inkább mindig menjen lifttel, tuszkolja be magát, mert az a biztonságos. Végtére is azért építették. De a lift nem működött, ezért a vasúti átjárón kellett átmennie a barátnőjéhez igyekezve.

Cikk-cakkos korlát

Ez a gyalogos átjáró nincs lámpával vagy sorompóval ellátva, csak egy „cikk-cakkos korlát van”. Az áldozat anyja szerint Tibor látta a vonatot, hogy messziről jön, és azt hitte, hogy még átér előtte. De a szerelvény átmenő járat volt, nem lassított, és elkapta a mozgássérült mopedjének a végét – írta a Telex.

Műszaki meghibásodás

A kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt – írta a MÁV sajtóosztálya. Hozzátették: ez a gyakorlatban sajnos kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasok számára, ugyanakkor az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem.

Alapos vizsgálatra készülnek

Ezért a rendőrséggel együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek tisztázására. Közölték: a vasutas közösséget mélyen megrázta a tragédia, együttérzésüket fejezik ki az áldozat hozzátartozóinak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Forrás: Google Maps