Napozás közben, egy zuglói strandon fogtak el egy többszörösen körözött férfit, akit a hátán lévő tetoválás alapján azonosítottak a budapesti nyomozók. A bűnöző ellen hét körözés volt érvényben, de a jelek szerint ez nem zavarta abban, hogy elmenjen strandolni a főváros 14. kerületében.

Hét körözés volt érvényben ellene

Kábítószer birtoklása, garázdaság és csalás miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztéseit nem kezdte meg, valamint újabb kábítószeres bűncselekmények és rablás elkövetése miatt összesen hét körözés volt érvényben a 31 éves N. Zsolt ellen. A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály információi alapján a 14. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy zuglói strandon, napozás közben fogták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lebuktatta a tetoválása

N. Zsolt először nem akarta elárulni adatait a rendőröknek, de a hátán lévő tetoválás alapján nem volt nehéz azonosítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Előállították

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték – írta a police.hu.

Hetek óta a férfi nyomában voltak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a nyár eleje óta körözték azt a férfit, akit végül Budapesten sikerült elfogni. Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának segítségét. A cél az volt, hogy elkapjanak egy férfit, aki életellenes bűncselekményt hajtott végre. 

Veszélyes bűnöző

A „veszélyes” valamint az „erőszakos” jelzők szerepeltek a 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában. Súlyos testi sértés és emberrablás miatt keresték őt a belga hatóságok. Az antwerpeni nyomozók kiderítették, hogy Magyarországon tartózkodhat a férfi.

Kiterjedt kapcsolatrendszer

Az afrikai fiatalember máshol követte el a bűncselekményeket, majd ezt követően utazott hazánkba. Azért jött ide a KR NNI szerint, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

Nagy erőkkel keresték

A rendőrség beszámolója szerint a célkörözési nyomók mindent bevetettek az eszközök és módszerek tekintetében, hogy mielőbb megtalálják a keresett férfit. Erre az ügy kiemelt súlyossága és a bűnöző veszélyes jellege miatt volt szükség. A fiatalember a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett.

Ez volt a fejvadászok módszere

Először kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtést folytattak a nyomozók. Kiderítették, hogy a bűnöző hol bukkanhat fel. A férfi elfogására augusztus 4-ére szervetek akciót. Mivel feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver is van, ezért a TEK is segített az akcióban. A férfit egy 8. kerületi ingatlanban fogták el, egy lakásban rejtőzött a hatóságok elől. A férfi nem állt ellen az intézkedésnek, a TEK munkatársainak felszólítására azonnal meg is adta magát.

Őrizetben

A fiatalembert a BRFK 8. Kerületi Rendőr-kapitányságára állították elő. Ezt követően őrizetbe is vették a bűnözőt. A bíróság később fog döntést hozni a belga hatóságoknak történő átadásáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció