Június 8-án a 23-as busz vonalát, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték a BKK kérésére a fővárosi rendőrök. Négy embert fogtak el.

Rablót is fogtak

Az akció során a rendőrök elfogtak négy férfit, az egyiket rablás elkövetéséért, a másikat garázdaság szabálysértés miatt körözték, két férfi pedig nem fizette be a rá kiszabott pénzbírságot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el      

Videó is készült

Ideges Mercis

Közben napvilágra került egy videó, amelyen egy láthatóan pénzes sofőr, kiszállva a Mercedeséből megdobál egy buszt. Mindez a buszsávban történi, ahol a luxusjármű várakozott.

Az eset

Egy budapesti buszsofőr rögzítette a videót amelyett a vezess.hu is bemutatott. A lap anniyt tett hozzá olvasójára hivatkozva, hogy a BKK-busznak szabad jelzése volt a lámpa szerint, a kocsi viszont nem mozdult. A buszos ekkor állítólag rádudált a Mercedes vezetőjére, aki dühöngeni kezdett.

Repül a flakon

Szabály

A lap idézi az idevonatkozó szabályokat. Ezek szerint az autóbusz-forgalmi sávot a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű használhatja.

Kivételek

Használhatja még a rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű, a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve, a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve.

És még ők

Ezen felül a betegszállító gépjármű, a személytaxi, a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár.

Címlapkép a rendőrségi videóból való.