A két diplomával is rendelkező Kálmán története akkor kezdődött Pécelen, amikor a volt barátnője és annak családjának nyomására el kellett hagynia az otthonát. Azóta a kétéves kisfiát sem láthatja. Hiába van láthatási joga, a gyermekük édesanyja nem engedi a fiút az apjához, ezért Kálmán reggelente egyszemélyes forgalomlassító demonstrációt rendez a településen. A férfi küzdelméről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Elkeseredett apuka

„Ne félj kisfiam itt vagyok” feliratú, házilag barkácsolt táblácskájával álldogál egy férfi minden szerdán Pécelen, lezárva akciójával a városka főútját. Az elkeseredett édesapa így üzen gyermekének, akit nem engedik, hogy lásson – írja a Bors.

Nem láthatja a gyermekét

„Másfél éve, volt barátnőm és családjának nyomására kénytelen voltam elhagyni az otthonom. Azóta gyakorlatilag nem láthatom. Mindössze havi 2 óra felügyelt kapcsolattartás engedélyezett számomra a családsegítőnél, arra hivatkozva, hogy ez majd segít visszaépíteni a kapcsolatot a kisfiammal, mert az anyuka eddig nem engedte látni a gyermekem„ – panaszkodott Kálmán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Demonstrál az édesapa

Az édesapa annak ellenére kényszerül a demonstrációra, hogy a gyermek elhelyezése iránt indított per még folyamatban, tehát még a közös felügyelet van érvényben, és már az említett 2 órában engedélyezett felügyelet melletti láthatást.

Nem adja az anya a gyermeket

Másodfokon felülbírálva jelenleg él egy megállapított ideiglenes kapcsolattartási határozat ami engedélyezi, hogy az apa elvihesse a kisfiát akit azonban az anyuka nem ad át neki. Ez is Pécelen történt: Hiába törlesztik a hitelt, mégsem költözhetnek be a házaikba a lakók, kiakadtak Pécel polgármesterére

Vékony jégen jár

Beadványokat ír, tüntet, fellebbez. Ismeri a jogait és ismeri az utolsó macskakövet is a városban. Pontosan tudja, hol és hogyan lassíthatja a forgalmat jogszerűen és jó érzékkel látja, hogy meddig mehet el. Szüksége is van erre, mert mint mondja vékony jégen jár. Amikor az újságírók kérdezték, akkor is rendőrök mentek oda hozzá, hogy igazoltassák.

Matekot tanít

Kálmán két diplomával is rendelkezik, de mióta kálváriája tart nem tud elhelyezkedni hiszen minden idejét elveszi a bíróságra járás és a különböző beadványok írása. Jelenleg matematikát tanít online és pórbálja átvészelni ezt az időszakot, amelyben új párja segíti őt és mindenben mellette áll.

Szívtelen emberek

A forgalom lassítása miatt sokan szidják, az egyik péceli csoportban viszont megvédték. Az egyik hölgy így fogalmazott: „Örülhetne az anya, hogy az édesapa ilyen, az én fiamat 20 éve nem is hajlandó az apja látni. Szóval vannak szívtelen emberek, akiknek az apai ösztön ki sem alakult, és vannak olyanok, mint ez a fiatal férfi.” – írja a hölgy a posztban, majd így folytatja:

Traumát okoz a gyermeknek

„Ha ügyvéd lennék azonnal ingyen segítenék neki. Az anya ezzel a gyereket bántalmazza, megvonja tőle az alapvető jogait. Az édesapjához is joga van. A nő sajnos hatalmas traumát okoz a gyermeknek ezzel, akik így szorongó felnőttekké válnak. Én ilyen felnőttekkel és fiatalokkal dolgozom, mint lelki tanácsadó.” – teszi hozzá a hölgy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az apukáról

Kiemelt kép: illusztráció