Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 27 éves bajai férfit, aki halálra verte 79 éves nagymamáját. A holttestet a pincébe rejtette el, majd elvitte az idős asszony pénzét. Édesanyjának pedig azt hazudta, hogy a nagymama boltban van.

Drogfüggő volt

A férfi 15 éves kora óta fogyaszt kábítószert. Több pszichológiai és drogambulanciai kezelésen is részt vett, de azok nem vezettek eredményre. Idővel magatartási problémái súlyosodtak, hozzátartozóival agresszíven viselkedett, előfordult, hogy családtagjait megverte. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Elköltöztették otthonról

Édesanyja bántalmazásáért korábban a Bajai Járásbíróság el is ítélte. A család ezért úgy döntött, hogy a férfit a korábbi nagyszülői házba, nagyanyját pedig annak lányához, a férfi édesanyjához költöztetik. A férfi egyedül élt, önálló jövedelme nem volt, ezért családtagjai pénzzel és élelemmel segítették.

Begyógyszerezte magát

Tavaly januárban a férfi elment családtagjai bajai házához, ahol öngyilkossági gondolatai miatt idős rokona szorongásgátló, feszültségoldó gyógyszereiből bevett egy marékkal, majd ezekre alkoholt ivott.

Megverte a nagymamamáját

Viselkedését nagyanyja sérelmezte, emiatt összevitatkoztak. A férfi ököllel több alkalommal arcon ütötte az idős nőt, majd a padlóra zuhant asszony mellkasára térdelve tovább ütötte a fejét, aki meghalt.

Halálos ütéseket kapott

Az idős asszony halálát a koponyaalapi töréshez társuló pókhálóhártya alatti vérzés, traumás agyvizenyő, heveny légzési-keringési elégtelenség okozta. Bántalmazásának kezdetétől a haláláig hosszú percek telhettek el.

Elrejtette a holttestet

 A férfi a holttestet a pincébe vonszolta, ahol elásta, majd átkutatta a házat és magához vette anyja és nagyanyja mintegy 700 ezer forintját. A közben telefonáló anyjának azt állította, hogy nagyanyja épp a boltban van.

Lánya jelentette az eltünést

Az idős nő eltűnését másnap jelentette a lánya. A rendőrök még aznap megtalálták a holttestet. Hamarosan a férfit is elfogták, akinek a lakásában megtalálták az elvitt pénzt, valamint több csomag kábítószert.

Életfogytiglant kapott

A Kecskeméti Törvényszék emberölés, kifosztás és kábítószer birtoklása miatt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit azzal, hogy büntetéséből legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Nem jogerős az ítélet

Az ítéletet az ügyészség és a vádlott tudomásul vette, a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebbe a pincébe rejtette el nagymamája holttestét a férfi – Forrás: police.hu