Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia rázta meg Kaposvár városát. Egy fiatal, 15 éves kamasz lány ugyanis a mélybe vetette magát a Búzavirág utcai egyik társashát negyedik emeletéről. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ám a tinit már nem lehetett megmenteni.

Véget vetett az életének

A szörnyűségről a naphire.hu számolt be, mint írják kedden kora délután egy 15 éves lány vetett véget az életének. A fiatal a negyedik emeleti lakás ablakán keresztül ugrott ki kedd délelőtt. A helyszínre két esetkocsi és egy mentőhelikopter is érkezett, de hiába küzdöttek a lány életéért, már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tragikus sors

A portál beszélt a társasház egyik lakójával, aki névtelenséget kérve elmondta: a tragikus sorsú lányt a nagypapája és a nagynénje nevelte, és az egyik helyi középiskolában tanult. Nehéz élete volt, a szülei elhagyták. A szomszéd szerint nem ez volt az első eset, hogy öngyilkossággal próbálkozott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem először próbálkozott

A tragédiát megelőző részletekről most a Bors számolt be, a lap azt írja Sz. Réka ismerősei szerint a lány nem először próbálta meg eldobni az életét. A lányról a Budapesten élő szülők korán lemondtak, mert az életmódjuk és a körülmények nem voltak megfelelőek a gyermeknevelésre.

A nagypapa vette őket magukhoz

A kislányt a testvéreivel együtt az anyai nagypapa vette magához, így Kaposváron nevelkedtek. Réka nem vágyott másra, mint egy biztonságos, szeretetteljes családi légkörre. A nagyszülő erején felül mindent megtett, hogy a megfelelő feltételeket megteremtse az unokái számára. Egész életében rengeteget dolgozott, és még idős korában is kénytelen a vasútnál munkát vállalni.

Réka ápolónőnek készült

A portál azt írja Réka kimondottan jó tanuló volt, annyira, hogy fel is vették a kaposvári egészségügyi szakközépiskolába. Az volt az álma, hogy ápolónő legyen. “Régóta láttuk Rékán, hogy nagyon bántja valami” – mondta a lapnak az egyik szomszéd, aki azt is hozzátette, hogy a lány nagyon csendes, de kedves kislány volt.

Nem ment iskolába

Réka kedden délelőtt nem ment be az iskolába. A negyedik emeleti lakásuk ablakán ugrott ki, és rövid időn belül életét vesztette. “Először egy borzalmas puffanást, majd sikítozást hallottam. Amire felfogtam, hogy mi történt, valaki már hívta a mentőket. A segítség hamar megérkezett. Két mentőautó is egy helikopter is kijött, ám a légijármű hamar el is ment. Bizonyára az orvos kollégák mondták, hogy itt már nem lehet tenni semmit” – mondta a lapnak az egyik szomszéd.

Vérfolt az utcán

“Én sajnos láttam szegény kislányt a földön fekve. Még derékig le volt vetkőztetve, nyilván a mentősök próbálták meg újraéleszteni. Most csak arra tudok gondolni, hogy ez a szerencsétlen gyermek gyakran szembejött velem az utcán, és én soha többé nem látom a mosolyát” – tette hozzá egy asszony. “Nézzék meg! Még mindig itt van egy vérfolt, ahol ez a szegény kislány feküdt. Elképzelni sem tudom, mi játszódhatott le a kis lelkében szegénynek!”

A nagypapa összeroppant

A nagypapával megpróbált a Bors beszélni, ám képtelen volt nyilatkozni, teljesen összetört a gyásztól. A portálnak megszólalt Réka egyik osztálytársának az édesanyja, aki elmondta, próbáltak a kislányon segíteni, igyekeztek társaságba hívni, de ő inkább otthon szeretett lenni. “A papáján kívül csak a nagynénjében és a testvéreiben bízott meg igazán” – mondta.

Megtörtek a lakók

“El sem hiszem. Hogy képes egy szülő elhagyni a gyermekét? Ugyanakkor talán jobb is volt Rékának, hogy a papájához került, mert ő legalább tisztességgel törődött vele” – mondta a ház egyik lakója.

Iskolatársa látták, hogy boldogtalan

“Mondogatta nekünk, hogy mennyire boldogtalan, de mit tehettünk volna érte? Neki nem volt olyan édesanyja, mint másoknak, mint nekünk. Nem éreztünk rajta irigységet, ugyanakkor éreztük, hogy szívesen cserélt volna bármelyikünkkel” – mondta a Borsnak az egyik diák.

Budapesten egy 16 éves kamasz végzett magával

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a metró alá ugrott Budapesten, a Széll Kálmán téren egy 16 éves kamasz lány. Mint megírtuk nem baleset okozta a lány halálát, a fiatal nem a pillanat hevében döntött úgy, hogy véget vet az életének, elszántan a szerelvény elé ugrott.

Megszólalt a szemtanú

Egy szemtanú leírása alapján a lány a szerelvény érkezése előtt hallgatózott, hogy mikor ér oda a szerelvény, majd a kellő pillanatban nekifutásból ugrott.

Nagykovácsiban élt

A 16 éves lány a szüleivel élt Nagykovácsiban és egy fővárosi gimnázium média szakán tanult, írja a Blikk. A hozzá közel állók azt mondják kiváló tanulmányi eredményei voltak, éppen ezért senki nem érti miért választotta az öngyilkosságot.

Így búcsúzott az édesanyja

Az elhunyt lány édesanyja egy bibliai idézettel búcsúzott a gyermekétől a közösségi oldalon. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. 16. életévében elment a mi kis szeretetgombócunk!”

Együtt érző kommentek

A poszt alatt nemsokára százak fejezték ki az együttérzésüket, többen pedig azt írták, hogy a lány rengeteg szeretetet és törődést kapott a családjától.

Szerelmi bánta miatt tehette

A Blikk egyébként utolért egy közeli barátot is, aki úgy véli szerelmi bánatéban szánhatta rá magát a fiatal lány a végzetes cselekedetre.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels