Végső nyugalomra helyezték azt a 16 éves fiút, aki a rendszeres bántások elől az öngyilkosságba menekült. Az elhunyt gyermek édesanyja egy döbbenetes posztban írta meg: semmit nem tudtak arról, ami a gyermekükkel történt, a videókról és a zaklatásról is csak fiuk tragikus halála után értesültek. A gyászoló asszony azt is elárulta: egy anya legszörnyűbb rémálma vált valóra számára aznap, ugyanis neki kellett azonosítania gyermeke holttestét.

A halálba hajszolták

A 16 éves középiskolás fiú november 6-án Sümegen, egy vasúti átjáró közelében lefeküdt a sínekre, és ott várta a vonatot. Bár a mozdonyvezető észlelte, hogy a diáknak mi a szándéka, megállni már nem tudott időben. Azonnal kiderült, a fiút diáktársai hajszolhatták a halálba. Egy négy-öt fős társaság rendszeresen zaklatta Pistit a testalkata miatt. Állandó céltáblája volt néhány kegyetlenkedő tinédzsernek, akik különféle gúnyneveket aggattak rá, de fizikailag is bántalmazták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Gyászmisét is tartottak

Pisti lelki üdvéért péntek reggel a sümegi katolikus templomban mondtak gyászmisét, majd délután a sümegi temetőben kísérték utolsó útjára. A temetésen pedig bárki részt vehetett, megkötés nélkül. Többen jelezték az interneten, hogy részt vesznek a temetésen, sokan pedig otthonukban gyújtanak majd egy szál gyertyát a kisfiúért. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Elbúcsúzom, de ott leszek”

„Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a Nap nevet” – áll a 16 éves fiúcska gyászjelentésén. A szertartáson sokan vettek részt, a tizenévest egy fehér urnában temették el.

Népharag zúdul rájuk

A sokkoló események után az elhunyt fiú zaklatóira valóságos népharag zúdult, az őt bántalmazó fiúk közösségi oldalát pillanatok alatt elárasztották a kommentek, hogy napokig iskolába sem mertek menni, később pedig még rendőri védelmet is kértek, az események körülményeit pedig a rendőrség is vizsgálja. 

Nem tudták, hogy bántják

Az elhunyt fiú édesanyja egy nyilvános, döbbenetes posztban írta meg: semmit nem tudtak arról, ami a gyermekükkel történt, a videókról és a zaklatásról is csak fiuk tragikus halála után értesültek: „Nem tudtuk, hogy Pistikét bántják. Mert, ha tudtuk volna, akkor cselekszünk. És nem így végződött volna. De sajnos nem mondta el, és nem is vettük észre rajta, hogy baj van. Videókat is utána kaptunk. Senki nem szólt, akik tudták, hogy a fiamat szóval és másképpen is bántják” – írta Beáta a fia emlékére alakított csoportban. 

Nem vették komolyan a szándékát

„Az osztálytársainak már, ahogy utólag megtudtuk, több mint egy hónapja mondta, hogy öngyilkos akar lenni. De nem szóltak senkinek. Mert azt mondták, hogy már nem vették komolyan a szándékát. Mindig az jár a fejemben, hogy miért nem szólt, vagy miért nem szóltak, akik tudtak róla, hogy mi van Pistikével. Meg hogy nem köszönt el tőlünk. Pedig az apukájával beszélt, mielőtt öngyilkos lett” – folytatódott a bejegyzés.

Az édesanya azonosította a holttestet

 „Sok mindent megengedtünk neki. Elmehetett bulizni, a haverjaival csavaroghatott. A cigit sem tiltottuk meg neki. Nagyon szerettük és szeretjük most is” – írta Beáta, aki azt is megosztotta a csoportban, hogy minden anya legszörnyűbb rémálma vált valóra számára aznap, ugyanis neki kellett azonosítania gyermeke holttestét, írta a Ripost.

Bullying, vagyis kegyetlenkedés, zaklatás

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Kékvillogó.hu hírportál jogi szakértője, Dr. Bátki Pál büntetőügyekben jártas ügyvéd szerint a tragikus sümegi öngyilkosság rámutat a büntetőjog egyik legnagyobb aktuális kihívására, arra, hogy egyelőre nem tudjuk helyén kezelni a bullying vagyis a kegyetlenkedés, zaklatás jelenségét. Az ügyvéd szerint most a rendőrség csak garázdaság miatt folytat nyomozást, ami azt jelenti, hogy azt vizsgálják, hogy az interneten is látható videón történt-e olyan erőszakos cselekmény, ami másokban felháborodást, vagy megbotránkozást kelthetett. 

Ez vár az elkövetőkre

„Ennek a büntetése nyilvánvalóan el fog maradni attól, amekkora felháborodást a közvéleményben keltett az ügy. Büntetésként álláspontom szerint szóba jöhet próbára bocsátás vagy jóvátételi munka, ez utóbbi akkor, ha az elkövető elmúlt 16 éves. Ezek alkalmazása mellett törvényi előírás a pártfogó felügyelete a büntetés időtartamára.” – mondta portálunknak Bátki Pál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció