Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 60 éves férfival szemben. A zavart férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli a feleségét és a rokonait, majd amikor a hatóságok kiértek, az egyenruhásokat is halálosan megfenyegette.

Baltával érkezett

A rendelkezésre álló információk szerint 2021. február 21-én a zavart férfi megjelent a sógora lakásán, ahol baltával szétzúzta annak autóját. Eközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli a feleségét és annak rokonait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Debrecenben történt az eset

Rendőröket is megfenyegette

Miután kiértek a rendőrök a helyszínre, a férfi őket is megöléssel fenyegette meg, majd bezárkózott a házba. Ezt követően öngyilkossággal fenyegetőzött, miközben többször is azt kiabálta, hogyha bejönnek a házba, akkor: „mindenki megdöglik”.

Ezzel a késsel fenyegetőzött

Tűzoltók is érkeztek

Időközben a helyszínre értek tűzoltók is, akik a műszaki mentés során áramtalanították az épületet és elzárták a gázt. Ezután betörték az ablakot és azon keresztül próbáltak bejutni az őrjöngő férfihoz.

Rátámadt egy tűzoltóra

Miután a férfi látta, hogy mire készülnek a tűzoltók, tovább fenyegetőzött, majd meg is akarta szúrni az egyik tűzoltót, akit csak a védőruhája és kitérő mozdulata óvott meg attól, hogy a támadó leszúrja. Az elkövető egyébként egy 20 centiméter pengéjű késsel szúrt a tűzoltó mellkasa irányába.

Késsel a kezében dühöngött

Őrizetbe vették

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azonnal nyomozást rendelt el a halaszthatatlan ügyben. A rendőrséggel kutatást tartottak a férfinál, tanúkat hallgattak ki, majd elrendelték a férfi őrizetbe vételét.

Indítványozzák a letartóztatását

A további nyomozás során az egészségügyi vizsgálatát követően gyanúsítottként fogják kihallgatni a férfit. Ezek után a nyomozó ügyészség indítványozni fogja a büntetett előéletű férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke