Maszk nélkül és a megengedett létszámnál jóval többen élvezték a fiatal pár egybekelését egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei, öcsödi lakodalomban a hétvégén. A szabálytalanságok miatt a rendőrök is intézkedtek, akik egy ember ellen szabálysértési eljárást indítottak, míg 23 vendéget figyelmeztetésben részesítettek.

Hangos zenével mulatoztak

A környék lakó arról számoltak be, hogy már szombat reggel hallani lehetett a hangos zenét, ami az öcsödi “Vietnám” kocsmából szólt. A helyiek hamar kiderítették, hogy a zene egy fiatal roma pár egybekelése miatt dübörgött – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öcsödi kocsmában ünnepeltek

Szabálytalanul szórakoztak

A lapnak nyilatkozó helyi lakos elmondta, hogy teljesen megértik a rokonok örömét, de az egyáltalán nem tetszett a lakosoknak, hogy ennyire nem veszik figyelembe a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseket. A vendégek ugyanis jócskán túllépték a megengedett létszámot, és maszkot sem hordott senki.

Jelentették a rendőrségen

A korlátozások be nem tartása miatt többen is betelefonáltak a rendőrségre, hogy kezdjenek valamit a bulival, azonban semmi sem történt, a dorbézolás folytatódott tovább. A lapnak megszólaló lakos szerint nem értették a rendőrök hozzáállását, hogy miért nem vonultak ki a helyszínre.

Mégis megjelentek a rendőrök

A lakosok mellett a híroldal is érdeklődött a rendőrségen a lagzival kapcsolatban, viszont nagyjából egy órával később mégis megjelentek a kocsmánál az egyenruhások. Ezt követően további rendőrök érkeztek a helyszínre.

Vitázni kezdtek

Helyiek beszámolója szerint a vendégek egy része vitázni kezdett a kiérkező rendőrökkel, mivel érthető módon nem akarták befejezni a mulatságot. A konfliktust a társaság egyik tagja oldotta meg, aki közvetíteni kezdett a rokonság és a rendőrség között. Az ünneplésnek végül délután öt órakor lett vége.

Ez volt a válasz

Az eseményeket követően, körülbelül egy órával később a rendőrség válaszolt a lap megkeresésére. Válaszukban az állt, hogy valóban érkeztek hozzájuk bejelentések, ami miatt járőrök mentek ki intézkedni Öcsödre.

Megszegték a járványügyi intézkedéseket

A rendőrök azt is elmondták, hogy a kocsmában látták, hogy a védelmi intézkedéseket többen is megszegték, emiatt egy fő ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, másik 23 fő esetében pedig figyelmeztettek. Azt is közölték, hogy a rendőri fellépés során a magánrendezvényt beszüntették.

Többórás késés

A rendőrök válasza azonban nem volt minden tekintetben kielégítő, ugyanis a hatóság nem válaszolt arra, miért csak a buli kezdete után több órás késéssel értek ki a helyszínre. Kínos hallgatásuk azért is furcsa, mert azt viszont beismerték, hogy kaptak bejelentést a lakosoktól, a helyszínre mégsem értek ki időben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay