Minden hajnalban, a tragédia időpontjában felébred az a buszsofőr, aki tavaly augusztusban túlélte az M7-esen történt balesetet. A Szabadbattyánnál történt tragédiában 9-en haltak meg és több mint 40-en megsérültek. János a tragédia óta nem dolgozik.

Buszbaleset az M7-esen

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, tavaly augusztus 15-én tragikus baleset történt az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál. A járműben összesen 56-an utaztak, akik közül 8-an a helyszínen, egy embert pedig a kórházban halt meg. Több mint 40 ember sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hídpillérnek ütközött

Egy turistákat szállító busz Horvátországból tartott hazafelé, amikor hirtelen irányíthatatlanná vált, felborult és egy hídpillérnek ütközött. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két sofőr kísérte a csoportot

Fél órával a baleset előtt váltottak buszvezetőt. Két sofőr ment a turistacsoporttal, egy fiatalabb férfi, illetve az idősebb M. László. László a helyszínen meghalt.

Rémálmok gyötrik

A másik sofőr, Krupich János édesanyja is az áldozatok között volt. A túlélő buszvezetőt a baleset óta is rémálmok gyötrik.

Próbálta menteni az utasokat

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát, ami mindent ellepett. Hallottam a sikolyokat, és próbáltam minél több embert kimenteni” – mondta a Borsnak János, aki a baleset óta táppénzen volt.

A turisták egynapos kiránduláson voltak Horvátországban

MTI/Mihádák Zoltán

Nem dolgozik a baleset óta

„Eddig képtelen voltam dolgozni. Tulajdonképpen nem csináltam semmit, inkább regenerálódtam. Az élet azonban megy tovább, muszáj felállnom”. A sofőr azt mondta, a Volánnal minden bizonnyal közös megegyezéssel megválnak egymástól.

A vezetés az élete

„A saját autómat a baleset után is rendszeresen vezettem. Nekem ez a hivatásom, ez az életem. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz azzal gond, hogy továbbra is hivatásos sofőrként fogok tevékenykedni, de még nem tudom, hogy hol. Csak az biztos: egy gyárban nem tudom magamat elképzelni” – mondta János.

Naponta jár a temetőbe

A buszsofőr édesanyja születésnapjára kapta a horvátországi utat. Az idős asszony már régóta szerette volna látni a tengert. János minden nap kimegy édesanyja sírjához, hogy gyújtson egy mécsest.

Édesanyja mellett nyugszik László

János és a helyszínen elhunyt László barátok voltak. Az elhunyt sofőr 5 sírhelynyire nyugszik János édesanyjától.

Szerinte senki nem tehet a balesetről

„A balesetről szerintem senki sem tehet, a váltótársam is mindig felelősen járt el. Eleinte foglalkoztatott a kérdés, hogy mit ronthattunk el Lászlóval, és vajon miért történt meg a tragédia, esetleg mit tehettem volna másképp, de a lényeg, hogy a baj bekövetkezett. Néha elönt a melankólia”.

Minden hajnalban felébred

„Minden hajnalban a tragédia időpontjában, 4:50-kor felébredek, és aztán nehezen alszom vissza. Nem tudom, meddig marad ez így, de azt igen, hogy tovább kell élnem. Az édesapámat a közelmúltban megműtötték, rá is vigyáznom kell. A gondokat leszámítva minden rendben”.

Tart a rendőrségi eljárás

A sofőr azt mondta, hogy a rendőrségi eljárást még nem zárták le. Szeretné már tudni, hogy a szakértők milyen eredményre jutottak. „Tőlem csak annyit kérdezhetnek, milyen mélyen aludtam, ezért érdemben nem tudok hozzájárulni a munkájukhoz”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Vasvári Tamás