Egy 2009 óta szökésben lévő férfi került a budapesti rendőrök kezére. Kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Szlovéniában fogták el.

Nem nyaralni volt

A 48 éves férfit augusztus 9-én a szlovén rendőrök fogták el, majd 10 nap után átadták a magyar hatóságoknak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rédicsnél adták vissza a magyaroknak

A férfit drogügyletek miatt keresték. Nem volt hajlandó beszélni a magyar rendőröknek, ennek ellenére, vagy éppen ezért őrizetbe vették, valamint kezdeményezték letartóztatását.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó a férfiről

A szálak Dunakeszire vezetnek

A feltételezett bűncselekményt még 2009-ben követte el, az akkor Dunakeszin élő embert a fővárosi Krisztina körúton igazoltatták, és nála és két társánál közel egy kilogramm kokaint találtak. 

13 évet bujkált

 A két másik férfival szemben lefolytatták a nyomozást, Sz. Henrik azonban megszökött és most kapták csak el. A kábítószer, amit néla találtak, bőven elegendő ahhoz, hogy évekre börtönbe kerüljön.

Egy banda is tevékenykedett Dunakeszin

Az eddig békésnek tartott agglomerációs városról tegnap is írtunk egy olyan banda állt bíróság lé, amely mobiltelefonokkal trükközött.

100 mobiltelefont rendeltek

A vádirat szerint az egyik dunakeszi illetőségű elkövető 2014 és 2019 között, több mint száz darab mobilkészüléket rendelt az egyik szolgáltató webshopjából. Minden esetben részletre vásárolt, és csak minimális kezdőösszeget kellett befizetnie. 

A telefonok árának csak egy részét fizette ki

A közel tizenötmillió forint összértékű készülékek vonatkozásában mindössze hárommillió forintot fizetett meg. Az így megszerzett telefonokat pedig eladta.

Kamuzott az adatokkal

A nagyszámú ügyletet úgy tudta megvalósítani, hogy személyes adataiban mindig beiktatott egy-egy kis elírást, így a szerződők egyezősége sokáig nem tűnt fel a szolgáltatónak.

Címlapkép a rendőrség videójából való.