2023. január 12-én éjszaka, intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy újbudai társasházban Baumann Pétert. A rendőr két társát, Dobos László r. törzszászlóst és Kállai László r. főtörzszászlóst a támadó súlyosan megsebesítette. Egy évvel a tragédia után szívszorító videóban emlékeznek a hős rendőrre szülei, barátai és kollégái.

Már a farsangon is rendőrnek öltözött

A felvételen sírva emlékeztek Péterre a szülei. Édesanyja elmesélte, hogy a fia már az óvodai farsangi bulikon is mindig rendőrnek, vagy seriffnek öltözött, és a hivatás iránti rajongása végigkísérte őt később az általános iskolában is.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokat tanult

A 29 évet élt rendőr édesapja arról beszélt, hogy pont akkor voltak legmagasabbak a ponthatárok, amikor a fiuk rendőriskolába jelentkezett. Péternek azonban ez sem szegte kedvét, s tőle szokatlan módon úgy elkezdett tanulni, hogy nagyon magas pontszámmal vették fel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baumann Péterre emlékeznek

MTI/Máthé Zoltán

A hobbija volt a munkája

„Péternek a hobbija volt a munkája. Nagyon szerette és élvezte ezt a munkát. Soha nem úgy ment be dolgozni, hogy jaj már megint be kell menni, hanem tényleg örömmel csinálta” – mondta az édesanyja.

Minden nap kimennek a temetőbe

„Minden nap megyünk ki a temetőbe, ott mindig rájön a sírás. Szervusz kisfiam, így köszön és mindig sírva jön el onnan” – mondta a feleségéről a néhai rendőr édesapja.

Nem tudtak elbúcsúzni tőle

A videó végén a gyászoló édesanya felidézte a gyilkosság utáni órákat. „Mi nem búcsúzhattunk el tőle úgy. Mert ugye, amikor már velünk felért az autó a Honvédkórházba, akkor mi már a patológiára mentünk. Én akkor kértem, hogy legalább engem engedjenek be hozzá, hogy el tudjak tőle köszönni, de már nem lehetett, mi már csak egy üvegfalon keresztül láthattuk” – mondta Péter a gyászoló édesanya.

Baumann Péter koporsója

Forrás: MTI

Így tudták meg a rossz hírt

„Brutális volt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Péterrel. A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!” – mesélte korábban Péter édesanyja.

Mai napig nem hiszi el

Az édesanya három embert látott az ajtó előtt, a férje mellett két rendőr állt. Beléptek a szobába. „Először nem értettem, mi a baj, és nem is hittem el… igazából a mai napig nem hiszem el. Akkor azt mondtam, hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg, és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!” – mondta az édesanya.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baumann Péter családja – Forrás: YouTube.com