Se éjjele, se nappala az Ackermann-családnak, mióta 14 évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt az imádott fiuk, Dávid. Az akkor 18 éves fiú barátaival volt Budapesten, itt veszett nyoma. Most jelentkezett egy tanú, aki azt állítja, Dávid eltűnésének másnapján látta a fiút.

Barátaival volt Budapesten

2009. szeptember 11-én tűnt el az akkor 18 éves Ackermann Dávid. Budapesten. Utoljára a Margitszigetnél látták, ahol a barátaival töltötte az időt, de ők később magára hagyták. A szülei minden követ megmozgatnak, hogy összerakják a mozaik hiányzó darabjait, de sokáig semmire sem jutottak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyomtalanul eltűnt

Dávid Vecsésen járt általános iskolába, majd élelmiszeripari szakközépiskolában tanult tovább. Dávid eltűnéséről mindössze annyit tudni, hogy a társaival egy mólónál a beszélgettek, ahonnan egyszer csak elindultak. A csoport egyik fele a Margit hídon vette észre, hogy Dávid nincs velük, a többieknek pedig csak az Oktogonnál tűnt fel a hiánya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megtalálták a tárcáját

Ennek ellenére, a társaságnak, eszük ágában sem volt megkeresni őt. Tárcáját egy nappal később a szigeten lévő körzeti megbízott irodája előtt hevert, széthullott telefonjára pedig egy hajléktalan lelt rá.

Belebetegedtek a szülők

„Ez egy olyan történet, ami az emberrel még a legrosszabb rémálmában sem fordul elő. Legalább ha meglenne, méltóképpen búcsút tudnánk tőle venni, de így a bizonytalanság teljesen felemészt mindenkit. A feleségem azóta is le van százalékolva, de nekem is komoly betegségeim alakultak ki azóta”– mondta korábban az édesapa.

Feltűnt egy tanú

A közelmúltban azonban hatalmas fordulat történt az ügyben: egy koronatanú jelentkezett, aki döbbenetes információkat osztott meg a kétségbeesett szülőkkel, de később a nyomozóknak is mindenről kitálalt.

Egy furgonból szállt ki

„Először egy többoldalas kézzel írt levelet küldött, majd személyesen is elmondta a férfi, hogy a fiam eltűnése másnapján délelőtt éppen a Margitszigeten várakozott, amikor úgy látta, hogy a fiam nagyon rossz állapotban kiszállt egy fehér furgonból. Alig állt a lábán, ezért odament hozzá felajánlani a segítségét. Ekkor odalépett egy alak, mondván, ne avatkozzon bele, majd csúnyán összeverték, még a fogát is kiütötték. Elájult, s mire feleszmélt, már csak azt látta, hogy két másik ember hátracsavarja Dávid kezét és elvezetik, lökdösik őt az Árpád-híd felé” –mondta a Blikknek Ackermann Józsefné.

A rendőrségre is elmentek

A rejtélyes tanú 2022 év végén vette fel elsőként a szülőkkel a kapcsolatot, a rendőrségre tavaly tavasszal mentek be vallomást tenni, a helyszínen pedig mindent megmutatott a szülőknek. A férfi egyébként elmondta a kocsi pontos típusát, és a másik három férfiról is adott leírást, de ennyi idő elteltével ezzel már szinte lehetetlen mit kezdeni.

Félt jelentkezni?

„Elmondása szerint azért várt 13 évet arra, hogy elmondja a látottakat, mert félt. Hiszen megfenyegették, ha feljelentést mer tenni vagy szólni bárkinek, meg fogják őt találni. A lelkiismerete miatt viszont már képtelen volt tovább hallgatni. Borzasztóan meglepődtünk, kikészültünk, nem tudjuk, mit gondoljunk a hallottakról” – mondták a szülők.

Bizonytalanok a szülők

„Még most is leforrázva érezzük magunkat, felőröl a bizonytalanság. Hiába telt el ennyi idő, képtelenek vagyunk elfogadni a fiunk halálát, így még akár elképzelhetőnek is tartjuk, hogy a férfi igazat mondhat” – magyarázta a megtört édesanya.

Pénzt is akart adni a szülőknek

Szerették volna, ha a férfit hazugságvizsgálóra kötik, hogy ellenőrizzék a szavahihetőségét, ám azt nem tudják, hogy erre sor került-e. Csak tovább fokozza a rejtélyt, hogy a tanú „lelkiismereti okokból megtalálói díjként” egymillió forintot akart adni Dávid szüleinek, de ők ezt nem fogadták el.

Körözési eljárás

Dávid eltűnésének ügyében a Monori Rendőrkapitányság folytat körözési eljárást: „Kollégáink minden tudomásukra jutott információt ellenőriztek, adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki, kamera- és hangfelvételeket szereztek be és értékeltek ki, szakértőket vontak be az eljárásba. Minden lehetséges módon megpróbáltuk megtalálni, eddig sajnos sikertelenül. Amennyiben a körözési eljárás bármely szakaszában felmerült volna bűncselekmény gyanúja, a rendőrség büntetőeljárást indított volna, ahogyan azt a hatályos jogi szabályozás előírja. Ilyen nem történt” – közölte a lappal a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

4 milliós nyomravezetői díj

A minap egy eltűntek keresésével foglalkozó szervezet hárommillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, ami így hozzáadódik a család korábban felajánlott egymilliójához.    A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Ackermann Dávid – Forrás: police.hu