Modern és csúcsminőségű eszközökkel felszerelt mentőautókkal bővítette a rendőrség a járműparkját. A szombati naptól kezdődően Budapesten kettő, míg a légimentők bázisain nyolc mentőautó várja majd a riasztásokat, az autókban pedig speciális egészségügyi szaktudással bíró rendőrök ülnek majd.

Mentőautókat vásárolt a rendőrség

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerint tíz vadonatúj mentőautót is beszerzett a rendőrség a mentési feladatok hatékonyabbá tétele miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság a mentések miatt döntött úgy, hogy a mentőszolgálat speciális rohamkocsijaihoz hasonló felszereltségű mentőautókkal egészíti ki az állomásait – írja a Magyar Nemzet.

Rendőrök ülnek benne

A rendőrséghez tartozó mentőegységekben speciális egészségügyi szaktudású rendőrök ülnek. Így azoknál az eseteknél, ahol ellátásra is szükség van, a hatóságok tudják majd riasztani a speciális rendőrmentőket, akik nemcsak a bűncselekmények felderítésében, de az életmentés során is tudnak majd segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

10 mentőautót szerzett be a rendőrség

Új mentőautók – Forrás: Police.hu

Nem hazai találmány

A rendőrség szolgálatában álló mentőautókra külföldön már lehetett látni példát, ugyanis például az Egyesült Államok rendőrkapitányságain bevett szokás, hogy a rendőrségen vannak mentőautók is. Ennek köszönhetően a segélyhívást követően azonnal meg tudnak indulni a minden feladathoz értő egységek.

Fontos szerep jutna nekik

A rendőrmentők akkor fognak igazán jól jönni, amikor erőszakos jellegű támadások miatt kell intézkednie a hatóságoknak. Az olyan eseteknél is hasznosak lehetnek a speciális egységek, amikor számítani lehet arra, hogy a bűnöző rátámadhat a rendőrre.

Légimentők állomásain parkolnak a járművek

Két mentőautó Budapesten, míg nyolc másik a légimentők bázisain várja a vészjelzéseket. Ennek az az oka, hogy a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. tulajdonosi joggyakorlója a Készenléti Rendőrség, amely irányítja a mentéseket és a légi betegszállításokat.

Így néznek ki a kocsik belülről

Új mentőautó – Forrás: Police.hu

Nem szólhat közbe az időjárás

A rendőrség fejlesztésével a jövőben megvalósítható lesz az, hogy a rossz időjárási körülmények közt is folyamatos és biztosított legyen az életmentés az ország hét légimentő-bázisán: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon. A terepjáró képességekkel rendelkező rohamkocsik a kedvezőtlen időjárási körülmények közt is célba fognak érni.

A legmodernebb felszereléseket kapták az autók

A rendőrséghez tartozó új mentőautók a legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával rendelkeznek. A kocsikat felszerelték a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Új mentőautók a rendőrségen – Forrás: Police.hu