Első fokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék egy férfit, aki vélt szexuális zaklatás miatt egy munkásszállón halálra szúrta lakótársát.

Elkábították volna

Az elkövető február 4-én reggel azzal vádolta meg a sértettet, hogy az kábító hatású italt adott neki, majd az éjszaka folyamán szexuálisan zaklatta. A sértett a munkáltatójának jelezte a vádlott alaptalan vádaskodását. 

Egy lakásban laktak

Az úgy előzménye, hogy a férfi január 11-én kezdett dolgozni operátorként egy tatabányai gyárban és ezen a napon költözött be a munkáltatója által biztosított lakásba, ahol ekkor már ott lakott a később leszúrt áldozat.

Belépett az intim zónájába

A vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között.

Megijedt a saját vádjaitól

Másnap hajnalban felébredve eszébe jutott a lakótársával szembeni alaptalan vádja, és alvó munkatársát egy nyolc centiméteres késsel négyszer megszúrta.

Próbált védekezni

A szerencsétlen férfi a bántalmazásra felriadt, megpróbált felkelni és védekezni. A vádlott azonban lenyomta az ágyra és fojtogatni kezdte.

A szúrásokba halt bele

A bíróság megállapítása szerint az áldozat a szúrásokba halt bele. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Külföldre menekült

Az elkövető Németországba utazott, majd egy nap múlva visszatért és jelentkezett a rendőrségen. A bíróság megállapította, hogy a cselekmény előtt marihuánát fogyasztott.

9 év

A bíróság a férfit kilenc év börtönbüntetésre ítélte és kizárta a feltételes szabadon bocsátás lehetőségéből. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

Ez is érdekelheti

Fotónk illusztráció.