Megdöbbentő! Éles eszközzel a kezükben rabolták ki a lányával a karjában utazó apát a vonaton Pest vármegyében. A két „bátor” férfi egy ötezer forintos tartozást akart behajtani, kétezret sikerült begyűjteni. Egy örkényi rendőr szemfülességének köszönhetően hamar elkapták a jómadarakat. A zsaruk azt kérik: ha bűncselekményt észlelünk, ne posztoljunk, inkább hívjuk a 112-es számot. Cikkünk végén mutatjuk a két elkövetőt.

Egy elcsípett poszt

Egy helyi csoportban keringő posztot csípett el egy örkényi rendőr: pici lányával a karjában utazó apát raboltak ki a vonaton. Villant a kés – „ugye nem akarsz bajt?” felkiáltással, majd gazdát cserélt kétezer forint – írta meg a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, stílszerűen a Facebook-oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tartozást akartak behajtani  

Mint kiderült: a férfin testvére állítólagos ötezer forintos tartozását akarták behajtani, elutasítását pedig rosszul tűrték az ismeretlenek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyermeke miatt aggódott

A penge láttán, az üres vasúti kocsiban ülő az apa, leginkább gyermeke miatt aggódva, átadta a nála lévő kétezer forintot. A támadók szerencsére megelégedtek ennyivel, zsebre vágták, majd elszeleltek.

Riasztotta kollégáit a rendőr

A közösségi médiában terjedő bejegyzést kiszúró rendőr riasztotta kollégáit, néhány órával később pedig már társaságukban tudhatták a késes párost.

Tagadták a kés használatát

A kecskeméti férfi és örkényi társa tagadták a bökő használatát, állították: ők nem erőszakoskodtak, nemes egyszerűséggel kérték és kapták a pénzt. Az ügyészség és a bíróság a dabasi rendőrökkel értett egyet, amikor rablás miatt letartóztatták a támadókat.

Posztolás helyett telefonhívás

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi médiában posztolás nem mindig jut el hozzájuk. Gyorsabban tudják a tetteseket kézre keríteni, ha a jelzés direktbe érkezik hozzájuk. A 112 segélyhívó e célt szolgálja: ne hagyja, hogy ami Önnel, az esetleg másokkal is megtörténhessen! Hívja a 112-t, mi segítünk! – írja a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az egyik tettes

A másik elkövető

Kiemelt kép: illusztráció. Fotók: Facebook/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság