Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a kamionossal szemben, aki tavaly áprilisban halálra gázolt egy kerékpárjával szabályosan közlekedő kislányt Kiskunfélegyházán. 1 év 8 hónap fogházbüntetést és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kértek a vádlottra, ha az előkészítő ülésen beismeri tettét.

Gázolás Kiskunfélegyházán

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, 2022. április 27-én 7 óra 30 perc körül Kiskunfélegyháza belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Csongrádi út kereszteződésében egy kamionos elütött egy kerékpárral közlekedő kislányt. A mentőszolgálat munkatársai hosszasan próbálták újraéleszteni a gyermeket, ám ő a baleset során olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség eljárást indított a baleset ügyében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem állt meg a STOP-táblánál

Fanni szerda kora reggel felkelt, hogy a szokott módon elkészítse szendvicsét, megreggelizzen, majd biciklire üljön és elinduljon az iskolába. Egy útkereszteződésbe vele együtt érkezett egy kamionos, aki nem állt meg a STOP-táblánál és elgázolta a gyermeket. A kislány felborult és életét vesztette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elbúcsúztak tőle a szülei

„Minket sokan ismernek a városban, az egyenruhások is így szóltak hozzám: „Zoli, baj van!” Még most sem hiszem el, hogy mi történt. A párommal kimentünk a helyszínre, ahol még ott feküdt a fekete nejlonnal letakart gyermekünk. Képtelen lettem volna úgy eljönni, hogy nem nézem meg az arcát. Nem látszottak rajta súlyos sérülések. A mentősök azt mondták, hogy nem szenvedett. Még megfoghattam Fannika pici kezét” – mondta a gyászoló édesapa, Zoltán.

Jó látási viszonyok

A vádirat szerint a sofőr derült időjárási és jó látási viszonyok közepette közlekedett a nyergesvontatóból, valamint félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A balra kanyarodni akaró sofőr megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, áthaladva eközben a védett kerékpárúton is, ahol a nyergesvontató bal elejével nekiütközött a kerékpárnak. A tragédia azért következett be, mert a kamionsofőr megszegte a KRESZ elsőbbség adásra vonatkozó rendelkezését.

Egy év nyolc hónapot kértek rá

A kamionos beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt mondta, hogy nem vette észre a biciklivel közlekedő gyereket. Az ügyészség egy év nyolc hónap fogházbüntetést és három és fél éve járművezetéstől eltiltást kért a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt kamionosra.

Lovasoktatónak készült

A kislány kitűnő tanuló volt, több szabadidős versenyt is megnyert. Idén ment volna Mezőhegyesre lovasiskolába. Az volt az álma, hogy később gyerekeket tanít. 

Egy lovastanyán élnek

Zoltán és párja 18 éve reggeltől estig dolgozott, hogy a közös gyermeküknek mindent megadhassanak. A tanyájukon összesen 13 lovat tartanak. „A nulláról építettük fel a vállalkozásunkat, hogy Fanninak mindent megadhassunk, és hogy majd neki könnyebb felnőttkora legyen” – mondta a gyászoló apa.  

Tönkrement az életük

„Most úgy érezzük, vége az életünknek. Az igazat megvallva látszólag tudok higgadtan beszélni a fájdalmamról, valójában gyenge vagyok. Tönkrement az álmunk, amit neki építettünk fel. Most is azon gondolkodom, hogyan lehet ezt egyáltalán felfogni. Tehetetlennek érzem magam, hiszen most nem létezik más lehetőségem, el kell fogadnom, hogy a szeretett kislányom nincs többé. Bár inkább én mentem volna el!” – nyilatkozta a tragédia után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: kilátás a kamion vezetőfülkéjéből. Fotó: Ügyészség.