Hónapok óta lopott egy sződi férfi a MÁV jegykiadó automatáiból, amelyekből az időről időre hiányzó összegek egy idő után gyanússá váltak a vasúttársaság számára. Szóltak is a Pest megyei rendőröknek, akik az utolsó fillérig visszaszerezték a zsákmányt.

Kiürítette az automatákat

A rendőrség szerint sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy jó az együttműködés a vasúttársaság és a rendőrség között, ugyanis most egy újabb bűnelkövetőt sikerült azonosítaniuk és elfogniuk. Mint kiderítették, egy a vasúttársaság alkalmazásában álló, sződi férfi rendszeresen lenyúlta a jegykiadó automatákból a pénzt, ezért a rendőrség tette, amit tenni kellett, és elfogta a tettest. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sződi férfi lopott az automatákból

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Február óta lopott

A MÁV Zrt. tulajdonában álló jegykiadó automaták tartalma február óta csappant meg, és több helyen is hiányoztak az összegek. A Zugló, Biatorbágy, Monor, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Pilis, Üllő, Monorierdő, Ecser, Agárd és Kelenföld állomásokon kihelyezett, összesen 16 automatából több milliós hiányt rögzítettek.

Technikus volt

A nyomozás során egyre valószínűbbé vált, hogy az elkövető a MÁV-nál dolgozik. A gyanú egy 23 éves, a vállalatnál technikusként dolgozó férfire terelődött, akit aztán a monori vasútállomáson 2021. május 6-án, délután elfogtak.

Megtalálták a pénzt

Elfogásakor a rendőrök megtalálták a zsebében a legfrissebb zsákmányát, a közeli automatából kiürített 207 ezer forintot. Ezt követően házkutatást tartottak a lakásán, ahol a többi pénzt is megtalálták, az ellopott 4.913.800 forintot hiánytalanul lefoglalták.

Automatákból lopta

Lefoglalt pénz – Forrás: Police.hu

Bevallotta, mit tett

A fiatal férfi beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy a munkája során a karbantartási munkálatokat kihasználva ürítette saját zsebébe az automatákban összegyűlt pénzt.

Szabadlábon védekezik

A fiatal karbantartó munkás nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt felelhet, és szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el

Kiemelt kép: Automatákból kiürített pénz – Forrás: Police.hu