A 29 éves férfi a bérleti díj körüli vita miatt, különös kegyetlenséggel végzett a főbérlőjével. A bántalmazást követően a támadó még az ágy matracát is meggyújtotta, így az teljesen kiégett, ennek következtében a főbérlő kutyája is elpusztult.

Közösen bérelték a lakást

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2019 januárjában az akkori barátnőjével és annak élettársával közösen béreltek egy-egy különálló apartmant a főbérlő 7. kerületi lakásában, ahol neki is volt egy lakrésze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megegyeztek a bérleti díjról

Ebben az időszakban a 29 éves férfi kezelte a lakótársai bérleti díjait is, így ő egyeztetett a főbérlővel. Amikor beköltöztek, a férfi a bérleti díj egy részét megfizette a későbbi áldozatának, míg a fennmaradó összeggel kapcsolatban úgy egyeztek meg, hogy azt majd 2019. január 28-án kifizetik neki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt pénze

A 29 éves férfinak ugyanakkor nem volt elég pénze, hogy kifizesse a főbérlőt, és a lakótársak se tudtak a helyzettel mit csinálni. A fizetés esedékességekor, 2019. január 28-án a férfi kitalálta, hogy a lakótársai megkérdezése nélkül beszél a főbérlőjével, és megpróbál tőle fizetési haladékot kérni.

Egyedül akart ott maradni

Azért, hogy egyedül maradhasson a főbérlővel a lakásban, a férfi elküldte a lakótársait vásárolni. El is indultak együtt, ám a férfi azt mondta, otthon felejtette a pénztárcáját, ezért egyedül visszaszaladt a lakásba.

Győzködte a főbérlőt

Ezt követően a fiatal férfi hosszasan győzködte a főbérlőt, hogy hadd ne kelljen kifizetniük a bérleti díjat, azonban a férfi ebbe nem egyezett bele. Időközben a lakótársak visszatértek a vásárlásból, azonban a 29 éves férfi nem érezte úgy, hogy lezárta volna a beszélgetést, ezért a lakótársai tudta nélkül később ismét visszament, amikor is közte és a főbérlő között újra vita alakult ki.

Megtámadta

Az újabb vita hamar elfajult, aminek során a 29 éves férfi egy késsel rátámadt a főbérlőre, és többször megszúrta őt, és ezután fojtogatni kezdte. A súlyos sérülésekbe a helyszínen belehalt a főbérlő.

Rágyújtotta az ágyat

Ezután a fiatal a lakásban lévő kutyát is bántalmazta, majd a még életben lévő, vérző állatot a főbérlő holttestével együtt a lakrészbe zárta, és rájuk gyújtotta az ágyat. A matrac azonnal lángra kapott, és a tűz, illetve az erős füst miatt a főbérlő kutyája is életét vesztette.

Teljesen szétégett a szoba

Helyszínelés – Forrás: Ügyészség

Börtönt indítványoztak

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás miatt emelt vádat a 29 éves férfival szemben, akinek büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A 7. kerületi társasház – Forrás: Ügyészség