Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a 47 éves Damu Roland december végén koronavírus-fertőzés következtében elhunyt. A színész hetek óta küzdött betegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Rolandot mélyaltatásban, lélegeztetőgépen, majd műtüdőn kezelték. Damu Rolandot azonban azóta sem temették el, sőt több fennforgás is volt a búcsúztatója körül, most a Mokkában az unokatestvére öntött tiszta vizet a pohára, s elmondta, a színészt miért nem helyezték még végső nyugalomra.

Botrányok

Mint megírtuk a színész temetése körül több fennforgás is kialakult, ugyanis úgy tudni Damu Roland kvázi utolsó kívánságaként kikötötte, hogy sem az anyja, sem pedig az apja nem lehet ott a temetésen, az apja azonban később azt mondta elképzelhetetlennek tartja, hogy a fia ilyet mondott volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt az unokatestvére

Damu Roland unokatestvére most a TV2 Mokka című műsorának volt a vendége, ahol végre tiszta vizet öntött a pohárba, é elmondta mi is most a helyzet. „Nem szerette volna az anyját, az apját a temetésén ott látni. Az anyját a gyerekkora miatt nem szerette volna, ugye verte minden nap. Kitagadták őt a családból… Nem azt mondom, hogy minden nap téma volt, a nehéz gyerekkora, hogy neki milyen sorsa volt, de többször volt téma… Csak egy szűk kör, barátok, család lesz jelen a temetésen…” – mondta a műsorban a férfi, aki azt is elárulta, a temető vezetőségével is konfliktusba kerültek, mert nem tudtak helyet biztosítani Roland számára a művészparcellában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Külön engedély

„Külön engedély kellett volna ahhoz, hogy a művész parcellába temessék, ezt igényeltük is, de nem kaptuk meg. Nem tudjuk, hogy miért. Azt mondta a temető, hogy eleve nincs hely, rátemetést szoktak csinálni, de ez sem valósulhat meg” – mondta István, továbbá hozzátette, Roland végső nyughelye a fiumei úti temetőben lesz, azonban a szertartás pontos időpontját nem fogják nyilvánosságra hozni.

A riport itt nézhető vissza:

A Fiumei úti sírkert

Arról, hogy a Fiumei úti sírkert művészparcellája betelt már korábban a Blikk is beszámolt, azonban egy másik fővárosi temetőben minden készen állt volna arra, hogy a színész tott temessék el. A portál viszont úgy tudja, hogy a család erről hallani sem akart, az édesapja szerint azonban vérlázító, hogy a fiát máig nem temették még el.

Kapcsolódó:

Nem akarják Andy Vajna közelébe temetni

Szilágyi Zoltán, a színész jó barátja A Blikknek beszélt róla, nem véletlen, hogy Roland édesapja ódzkodott a Fiumei úti sírkerttől, ugyanis ott helyezték végső nyugalomra Andy Vajna hamvainak egy részét is. Mint ismert Damu Roland két éven át alkotott egy párt a fimmogul özvegyével, Vajna Tímeával, a kapcsolatnak azonban nagyon csúnya vége lett. Rolandot a Tímea ellen elkövetett erőszak miatt elítélte a bíróság, két évet volt börtönben, a TV2 felbontotta vele a szerződést, s az élete gyakorlatilag összeomlott.

Törés a karrierjében és a magánéletében

Damu ezek után sosem titkolta, hogy mindez hatalmas törést okozott az életében, s a karrierjében is. Éppen ezért érhető, hogy a család nem szeretné, ha a színész éppen Vaja közelében nyugodna.

Nem volna ízléses

“A család és a barátok nem tartották volna ízlésesnek, ha Andy Vajna közelében helyeznék végső nyugalomra Rolandot, ebben nagyon sokan egyetértettünk. Ezért is esett a választás egy másik fővárosi temető művészparcellájára, ahol már minden készen állt. Éva néniék azonban úgy döntöttek, átveszik az irányítást, bár felettébb furcsa, hogy azóta sincs konkrét időpont a búcsúztatóra” – mondta a lapnak a színész barátja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland