Szombaton kísérték utolsó útjára a 31 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt motokrossz-bajnokot, Szvoboda Bencét. A sportoló súlyos fejsérülésébe halt bele a prágai kórházban, miután egy csehországi versenyen bukott és a mögötte érkező áthajtott rajta. A néhai klasszis sportoló nem sérült szerveit felajánlották, ami öt ember számára jelentheti egy új élet lehetőségét. „Még értelmetlen haláloddal is megmentettél másokat. Valahol van a világon öt ember, aki neked köszönheti az életét” – fogalmazott Bence egyik legjobb barátja.

Utolsó útjára kísérték

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy szombaton délelőtt több százan kísérték el utolsó útjára a balatonberényi temetőben a június 14-én, 31 évesen elhunyt motokrossz-versenyzőt, Szvoboda Bencét. A klasszis sportoló egy csehországi versenyen bukott és szenvedett végzetes fejsérülést, miután a mögötte érkező áthajtott rajta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rengetegen érkeztek motoros mezben

A tízszeres magyar bajnok sportoló temetésére a család kérésének megfelelőn rengeteg versenyzőtárs, barát érkezett motoros mezben. Beszédet mondott Szvoboda barátja és sajtósa, Nagy Norbert, legidősebb, 82 éves szurkolója, Bognár Péter, valamint a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Örökre elnémult a motorja

A szertartás során utoljára a tragikus sorsú versenyző motorját is beindították, hogy aztán örökre elnémuljon.

„Szeretnénk hálás köszönetet mondani”

 „Szeretnénk hálás szívvel köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik Bence pályafutását valaha is támogatták, segítették, kitartottak mellette és hittek benne akkor is, amikor sérülés miatt nem tudott motorra ülni. Köszönjük a barátok támogatását, akik akárcsak egy jó szóval, biztatással segítették a magánéletben, vagy szurkoltak a pálya mellett” – ezekkel a gondolatokkal kezdődik Bence szüleinek Facebook-bejegyzése.

„Köszönünk minden imát”

„Köszönjük a rengeteg szívhez szóló bejegyzést, nyilatkozatot, videót, fotókat, részvétet kívánó üzenetet, a gyertyagyújtást a pályákon és a lakhelyén, amivel tiszteleteteket fejeztétek ki Bence iránt!
Köszönünk minden imát, melyet az utolsó, kritikus napokban mondtatok Bence gyógyulásáért és köszönjük, hogy eljöttetek erre az idézőjelesen „utolsó futamra” – folytatódott az írás.

Merítsetek erőt Bence küzdőszelleméből!

„Kérjük a motorosokat, soha ne Bence tragédiája lebegjen a szemetek előtt, merítsetek erőt abból a küzdőszellemből, ami annyira jellemezte őt! Vigyázzatok egymásra a pályán, és ha futam közben elfogy a szufla, gondoljatok arra, hogy sokszor Bencét is a szíve vitte célba! Sok sikert fiúk, lányok!
Szvoboda Bence apukája és anyukája” – zárulnak a szülők szívszaggató sorai.

„Megmentettél másokat”

Szvoboda Bence súlyos fejsérülésébe halt bele a prágai kórházban. A néhai klasszis sportoló nem sérült szerveit felajánlották, ami öt ember számára jelentheti egy új élet lehetőségét. „Még értelmetlen haláloddal is megmentettél másokat. Valahol van a világon öt ember, aki neked köszönheti az életét. Lehet, hogy ez volt a te happy ended. De nekünk, akik itt maradtak, nehéz elfogadni” – ­mondta Nagy Norbert.

Édesapja a szerelője és a mentora volt

Bencét az édesapja indította el a pályán, ő szintén motorversenyző volt. A szülei fáradhatatlanul vitték munka mellett a futamokra, pályafutása első felében mindezt ők is finanszírozták. Az apukája egyben a szerelője és a mentora is volt, ő vezette a lakóautót, amellyel a viadalokra utaztak. Az édesanyja általában otthonról izgult érte, és ha elmentünk a balatonberényi házba, mindig többfogásos menüvel, rengeteg nutellás palacsintával várta a fiúkat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: végső búcsút vettek Szvoboda Bencétől. Fotók: Facebook