Egy pillanat alatt összeomlott az élete Érden, a Cserhalmi utcában élő Csatlós Adriennek. A kétgyermekes édesanya és öccse, Dávid egy hónapja végzett a családi házuk tetőtérének felújításával, amikor megtörtént a baj. Kigyulladt a ház, harminc tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat, de a tetőt így sem tudták megmenteni. A földszinti lakótér is lakhatatlanná vált, az oltáshoz használt víz tönkretette.

Ropogott a tűz a feje felett

„Csütörtök hajnalban arra riadtam, hogy ég a fejem fölött a ház. Hallottam, amint ropog a tűz a fejem fölött. Sose felejtem el: kiléptem a teraszra és megpillantottam a lángokat. Ahogy voltam, mezítláb felszaladtam az emeletre, közben nem értettem, hogy gázolhatok a meleg vízben. Csak később jöttem rá, hogy a bojlerből folyhatott ki a víz” – idézte fel a történteket az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt esélye

Az édesanya leszaladt, egy műanyag lavórba vizet engedett, azt vitte föl, hogy eloltsa a tüzet, de a négyméteres lángokkal szemben esélye sem volt. Szerencsére Adrienn két lánya nem volt otthon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

30 tűzoltó oltotta a lángokat

Közben szirénázva megérkeztek a rendőrök, majd a mentők ellátták Adrienn megégett lábát. Sokkos állapotban nézte, ahogy 30 tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat.

Lakhatatlanná vált a házuk

A tetőt így sem tudták megmenteni, ráadásul a földszinti lakótér is lakhatatlanná vált, az oltáshoz használt víz tönkretette. Ahogy megvirradt, a napfényben borzalmas látvány tárult elé: üszkös, kormos gerendák meredeztek az égnek. A teljes felső szint bútorokkal együtt porig égett, mindent belepett a csípős füst szaga.

Menthetetlen volt

 „Hajnalban sírva hívott a nővérem, hogy ég a ház, jönnek a tűzoltók. Mondtam neki, hogy önts rá egy vödör vizet, de akkor már az egész tető lángokban állt” – mondta Adrienn öccse, Dávid az erdmost.hu-nak.

„Nem haragszom a sorsra”

„Elképesztő volt, ahogy a tűzoltók órákon át megállás nélkül dolgoztak, oltották a tüzet. És így sem tudták megmenteni a házunkat. Erre a bajra felkészülni sem lehet. De nem haragszom a sorsra, csak annak örülök, hogy a nővéremnek, és a lányainak nem lett baja. Az a fontos, hogy mindenki életben van” – fűzte hozzá.

Villám csaphatott a házba

A végzetes baj idején éppen óriási vihar tombolt Érden, egy villám a szomszéd telkén álló fába csapott. Adrienn és Dávid úgy véli, talán a villám egyik ága csaphatott házukba.  Akárhogy is történt, biztosításuk nem volt, segítség nélkül pedig nem tudják újraépíteni az otthonukat, aminek a költségét 15-20 millió forintra saccolják.

Így segíthetnek

Azok a jóérzésű emberek, akik pénzzel támogatnák a bajbajutott családot, a K&H 10403758-86755656-51881009 számlaszámra utalhatnak. A közlemény rovatba írják be: Csatlós Adrienn részére – írja a városi hírportál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyi maradt belőle

Kiemelt kép: elpusztította a tűz Adriennék otthonát. Fotók: erdmost.hu