A Margit híd korlátján áthajolva nézelődött az a 26 éves nő, aki úgy megijedt a mögötte elhaladó rollerestől, hogy pillanatokon belül átbillent és lezuhant a vízbe. A fiatal hölgynek óriási szerencséje volt, ugyanis a vízirendészek a pillértől fél méterre megtalálták.

Megijedt és a vízbe zuhant

Kedden, éjfél körül a Margit híd korlátján áthajolva nézelődött az a 26 éves nő, aki úgy megijedt a mögötte elhaladó rollerestől, hogy pillanatokon belül átbillent és lezuhant a vízbe – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki Facebook-közleményéből. A nőnek óriási szerencséje volt, ugyanis a vízirendészek a pillértől fél méterre megtalálták. A vízben ácsorgó áldozatnak – az erős sodrás miatt – esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítségért kiáltott

„Amikor odaértünk a hídhoz, körülbelül derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült partot tűznünk a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük a hajóba” – mondta az intézkedésről Szilágyi Szilárd főtörzsőrmester.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Plédbe takarták

A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá. A nő az esés következtében az arcán és a karjain sérült meg, így a mentők kórházba vitték. A vízbeesés körülményeit még vizsgálják a rendőrök.

Pillanatkép a mentésről

Elsüllyedt egy motorcsónak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy elsüllyedt egy motorcsónak a Lánchídnál, három embert kellett kimenteni a Dunából. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy felnőtt férfi és két gyermek került a folyóba, ám a perceken belül a helyszínre érkező vízi rendőrök kimentették őket. A baleset során személyi sérülés nem történt, mindenki biztonságba került.

Kenusok a vízben

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy összesen tizenkét ember borult bele három hajóval a Dunába Visegrádnál a viharos időjárás következtében. „Késlekedés nélkül, azonnal indultunk, és 1-2 percen belül a helyszínre érkeztünk. Már messziről láttuk, hogy három felborult kenuba kapaszkodnak emberek. Szerencsére mindenkin volt mentőmellény” – mesélte Soltész Balázs, az egyik vízi rendőr, aki aktívan részt vett a mentésben.

Szél és hullámok

Az időjárás nem kedvezett a mentésnek: a hatalmas hullámok és a szél is dobálta a hajót, miközben a hajót vezető Martikán Istvánnak az emberek között kellett navigálnia a járművet. A bajbajutottak 16 és 60 év közöttiek voltak, a fiatalokat és az idősebbeket előreengedték – írja a Zsarumagazin.

Idősek is voltak

„Őket mentettük ki a vízből először. Senki sem tolakodott, türelmesen megvárták, amíg egyesével kihúzzuk őket a vízből. A fiatalok közül akadt, aki talán kicsit megijedt, de leginkább azért, mert az értékeiket szerették volna megmenteni.”

Helyiek is segítettek

„A hajó oldalán volt strandlétra, azon másztak fel egyesével az emberek. A kollégámmal a mentőmellényüket megfogva segítettünk nekik. Közben egy civil is segített a gumicsónakjával, ő három embert mentett ki a vízből.”

Nem kellett orvos

A kimentett kenusokat a rendőrök a partra szállították, és a biztonságba helyezésükről is gondoskodtak. A vízi rendőrök szerint senki sem szorult orvosi ellátásra, köszönhetően annak is, hogy a kenusok betartották a biztonságos hajózásra vonatkozó szabályokat, és megtették az óvintézkedést. „A hajózási szabályzatban van, hogy a vízben közlekedő járműveket – legyen az hajó vagy csónak, kajak – úgy kell kialakítani, hogy felúszóképesek legyenek” – magyarázta Lakatos Adrienn főhadnagy, a DVRK nagymarosi őrsparancsnoka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a mentés pillanatai. Fotók: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság