Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós a Tolna vármegyei Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában. Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje minden elismerést megérdemel, ugyanis nem hajtott el, hanem tárcsázta a 112-es számot.

Elütött egy kutyát

Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós a Tolna vármegyei Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában. Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje tárcsázta a 112-t, majd megérkeztek a bátaszéki önkormányzati tűzoltók is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyugtató injekciót kapott

A kutya gazdája is előkerült, felvette a kapcsolatot az állatorvossal, aki a csatornába bemászva nyugtató injekciókkal látta el az állatot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihúzták a négylábút

Ezt követően a bátaszéki önkormányzati tűzoltók a csatornában kúszva közelítették meg, majd húzták ki onnan a bajba jutott négylábút. A tulajdonos hazavitte a kutyát, amelyik további orvosi vizsgálatra szorult.

Elismerés az autósnak

„Minden elismerésem és tiszteletem az autósnak, hogy megállt és segített az állatnak. Jobbulást a kutyusnak, remélem, hamarosan felépül” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán. A posztból az is kiderült, hogy a tűzoltók abban az esetben riaszthatók, ha az állat beszorult, és önerejéből nem tud kiszabadulni. Most is ez történt.

Pillanatkép a mentésről

Pillanatkép a mentésről

Megfosztották társától

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy leghűségesebb társától fosztottak meg egy idős asszonyt egy, a főváros közelében található faluban. Ugyan a rendőrség nyomoz, de a család is nyomravezetői díjat tűzött ki.

Innen vitték el

Az éjszaka közepén lopták el Erzsike néni kutyáját, a felsőpakonyi családi házuk kertjéből. A család nyomravezetői díjat ajánlott fel, miközben a dabasi rendőrök is keresik az elkövetőt. 

Nem tudják, hol van

Az eset nemrégiben történt a Pest vármegyei Felsőpakony településen. A 8 éves bichon havanese fajtájú fehér, füle végén sötét színű, Dizni névre keresztelt szobakutya a 78 éves Tóth Józsefné Erzsébet társa volt. Most azonban családja kétségbeesve keresi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a megmentett kutyus. Fotók: Facebook/Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság