Véget ért a kerületi lomtalanítás Budapest 4. kerületében. Újpest polgármestere, Déri Tibor megosztotta a közvéleménnyel, mennyi intézkedés történt ezalatt és az is kiderült, hogy több millió forintnyi bírságot szedtek be a rendészek. Az illetékesek ugyanis folyamatosan figyelték a jogsértéseket. A lomtalanítás egyik helyszínén egy körözött bűnözőt is elfogtak.

Neuralgikus pont

A lomtalanítás egy neuralgikus pont minden évben. Az önkormányzat rendészete, a polgárőrség és a rendőrség is kivette a részét az elmúlt időszakban, köszönöm a munkájukat! – írta Facebook-bejegyzésében Déri Tibor polgármester. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árulkodó számok

A számok ezúttal is önmagukért beszélnek. Közigazgatási bírsággal sújtható jogsértés elkövetése 115 esetben történt, összesen 2.060.000 forint összegben. Helyszíni bírságot 124 esetben szabtak ki, 2.340.000 forint összegben. Közigazgatási eljárás kezdeményezése 9 esetben történt, 280.000 forint összegben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fontos a komfortérzet

A lomtalanítás ugyan fővárosi közszolgáltatás, ennek ellenére rendészeink, polgárőrszervezetinek jelentős munkát vállaltak a folyamatban azért, hogy az újpesti lakosok komfortérzete a lehető legkisebb csorbát szenvedje. Az FKF munkatársai is erejükön felül teljesítettek, külön köszönet illeti meg őket – fogalmazott Czigler László alpolgármester.

A jogszabályi háttér adott

„A jogszabályi háttér jelenleg is adott, ami tiltja, hogy valaki elvigye a kirakott lomokat. A betartatással vannak komoly problémák. A lebukás veszélye annyira alacsony, hogy a lehetséges szankciók nem rendelkeznek kellő elrettentő erővel” – írta egy helyi lakos.

Fejvesztve menekült mindenki

„Pár éve a lomtalanítás langymeleg nyári estéjén futótűzként terjedt a hír a környéken, hogy jönnek a rendőrök, fejvesztve menekült mindenki, negyed órán belül egy lomis sem volt a közelben. A hír vaklármának bizonyult, vissza is szivárogtak szép lassan. Soha nem láttam még egyébként a hatóságokat intézkedni nálunk” – emlékezett vissza egy hozzászóló a közösségi oldalon.

„Őrző lomisok”

„Régebben nem is voltak „őrző” lomisok. Most már igen. A kezemből kivették a kidobandó cuccomat. Mondván segítenek elvinni a kibobásra kijejölt helyszinre. Nem az gondom, hogy „lomiznak”. De szétturva hagyják ott. Ennek ellére most is szépen összetakaritották a sok szemetet” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Borzalmasan viselkedtek

„Nagyon gyorsan elszállították a lomokat. Flottul ment a takarítás. Viszont előtte este amit néhány zárt teherautós etnikum borzalmasan viselkedett. Adták vették egymás között a lomokat. Nálunk a társasházból véletlenül kikerült egy gáztűzhely, nagyon nehéz volt visszaszerezni 5 perc múlva. Úgy üvöltöttek velünk, pénzt akartak érte ,majd amikor vissza cipeltük,átkokat szórtak ránk. Nem volt vicces. Úgy üvöltött a néne azt ordítva,hogy ott minden az övé, mert reggel óta őrzi” – írta egy újpesti.

Körözött bűnözőt fogtak

Körözött bűnözőt fogott egy Újpesten járőröző rendőr-rendész páros. Az önkormányzati rendészet a lomtalanításra való tekintettel kiemelt figyelmet fordított a „lomisokra”, ennek köszönhetően sikerült beazonosítani és elfogni a jó ideje körözött férfit.

Nem jelent meg az idézés után

Augusztus 2-án 9 óra 30 perckor a rendőrök igazoltattak egy 56 éves férfit, a Gyertyaláng utcában. Az igazoltatás során kiderült, hogy a férfi, egy ellene közokirat hamisítás bűncselekmény miatt folytatott eljárásban idézésre nem jelent meg, ezért körözést adtak ki ellene tartózkodási helyének megállapítása miatt. A férfit a rendőr-kapitányságra előállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: tanulságos volt a lomtalanítás Újpesten. Fotó: Újpest Önkormányzata