Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki három héttel ezelőtt halálra verte az élettársát, majd otthon hagyta az öt gyermekét a holttesttel, s napokra elment hazulról. A gyerekek az egyik rokonoktól kértek segítséget, mivel napokig nem tudták felébresztni nevelőanyjukat.

Halálra verte a nőt

M. Zoltán olyan súlyosan bántalmazta január 18-a és 20-a között élettársát a nyíregyházi lakásukban, hogy a nő a helyszínen meghalt. Másnap a férfi bejelentést tett a helyi rendőrségen, hogy eltűnt a párja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felhívta a nagynénjét

A gyanúsított és az asszony öt kiskorú gyermeket neveltek a közös ingatlanban, akik közül a tizennégy éves fiúgyermek január 20-án az éjjeli órákban a nagynénjén keresztül kért segítséget a Segélyhívó Központtól, mert nem tudták felébreszteni az édesanyjukat. A kiérkező mentők már csak a nő halálát tudták megállapítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többször bántalmazta a nőt

„Ezek a gyerekek az én gyerekemmel együtt járnak iskolába, egy buszon. Látszódott rajtuk, hogy nagyon csendesek, lehangoltak” – árulta el egy helybéli a tragédia után. Úgy tudják, a nő volt férje házába menekült, amikor élettársa bántalmazta őt.

A férfi lányának gyermekeit nevelték

Egyébként a gyerekek a férfi lányának gyermekei és a feltételezett elkövető és az áldozat nevelte őket. A gyermekek között van egy súlyosan cukorbeteg 11 éves lány is. A gyermekek elhelyezéséről, a tragédia után, a rendőrség intézkedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszökött a férfi

Az elsőfokú bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit. M. Zoltán azonban elhagyta azt a lakást, ahol a bűncselekmény történt, s először a bíróság előtt nem ismert lakcímre távozott, majd jelenleg a nyíregyházi kórházban tartózkodik rehabilitáción.

Letartóztatták a férfit

Ezért a kiskorú gyerekekről sem gondoskodik. Kiderült, hogy a férfival szemben másik büntetőeljárás is van folyamatban. A megváltozott körülményekre tekintettel, továbbá figyelemmel a nyomozás kezdeti állására, a gyanúsított tanúkhoz fűződő közeli viszonyára a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy elrejtőzne a hatóságok elől, vagy megpróbálná befolyásolni a tanúkat. Mindezek miatt a másodfokú bíróság elrendelte a férfi egy hónapos letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció