Lezárt a rendőrség egy iharosberényi falurészt szerdán reggel, és egy rendőri intézkedés kezdődött, azonban váratlan fejlemények zavarták meg a köznyugalmat. Tegnap Budapesten, egy pszichésen zavart férfi fenyegetőzött egy fegyverrel, a készenléti rendőrök két nőt és egy gyereket hoztak ki a házból.

Korábban is voltak ügyei

A férfi, akit intézkedés alá akartak vonni, szembeszállt a rendőri különítménnyel. A faluban úgy tudják, a férfi korábban már drogügybe keveredett, és most újra kiszálltak hozzá, de nem ment minden simán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Robbantással fenyegetőzött

Többen arról értesültek, hogy lövöldözés tört ki, sőt néhányan tudni vélik, hogy a férfi ellőtte egy rendőr lábát, de azt is hallani, hogy robbantással fenyegetőzött. Mentő is érkezett a házhoz, a férfi édesanyját szállították el, de nem tudni, hogy rosszul lett-e, egyesek szerint ki kellett szabadítani, mert a férfi robbantással fenyegetőzött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drónokat is használtak

A helyiek rendőrségi drónokat láttak a környéken. A helyszínhez közel van az erdő, attól lehetett tartani, hogy a férfi, ha beveszi magát a kaszói rengetegbe, elveszítik a nyomát.

Problémás intézkedés

 Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyésze a sonline.hu-nak azt mondta, hogy az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást, a részleteket pénteken ismertetik. Somogyi igazságügyi források szerint nem történt haláleset, csupán egy „problémás intézkedés”, mert a férfi szembefordult a rendőrökkel. 

Rendőri akció Budapesten

Kedden, óriási rendőri készültségre lettek figyelmesek Budapesten, a 19. kerület lakói. A Háromszék utca egyik családi háza előtt hatalmas volt a készültség. A szomszédok azt látták, ahogy az egyik házhoz egymás után érkeznek a rendőrautók, melyekből golyóálló mellényt viselő zsaruk ugrálnak ki, majd mennek be az épületbe. 

Fegyverrel fenyegetőzött

A rendőrséget egy fegyverrel fenyegetőző középkorú férfi miatt riasztotta a házban élő asszony és annak édesanyja, aki megrettent az ámokfutó módjára hadonászó férfitól.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy gyereket is kihoztak

A rendőrök nagy erőkkel rohanták meg a házat, ahonnan először a férfit hozták ki, majd kimenekítették a két rettegő nőt, illetve egy gyermeket is, aki szintén a házban volt az akció idején. Az egyik asszonyt a mentőbe ültették be a rendőrök, míg a kihozott férfit az egyik rendőrautóban helyezték el. 

Megszólalt egy szemtanú

A helyiek döbbenten szemlélték az eseményeket: „Nagyon sok rendőr jött, és lezárták az egész utcát. Aztán volt valamennyi kiabálás meg hangoskodás, de a rendőrök nagyon gyorsan és profin csináltak mindent, gyorsan zajlott az egész. Szinte meglepődni sem volt időnk, és már hozták is ki azt a pasast” – mondta az egyik helyi férfi.

Fegyvert kerestek

A helyszínen még sokáig dolgoztak, az utcabeliek információi szerint a fegyvert keresték: „Keresték azt a fegyvert, amiért a nők szóltak, még a házat is felforgatták, de amíg mi ott voltunk, nem találták meg. Nem tudjuk, hogy volt-e vagy sem”– tárta szét a kezét a férfi. 

Megjárta a pszichiátriát

A környékbeliek úgy tudják, hogy a férfi pszichés betegséggel küzd, korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt, a történtek előtt nem sokkal engedték el a legutóbbi kezeléséről. 

Nyomozás indult

„A házban a rendőrök lőfegyvert nem, de lőszereket találtak. A kerületi rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a férfi ellen. A bántalmazott nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, amellett, hogy a férfi elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, a rendőrök a bántalmazás körülményeit is vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció