Múlt héten érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy nőt bántalmazott a fia. A férfi a kiérkező egyenruhásokra is rátámadt és meg is fenyegette őket.

Csütörtök este volt szükség a rendőrökre

Az ügyészség azt közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy Zala megyei nő 2022. december 8-án este bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia bántalmazta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bozótvágóval fenyegette a rendőröket

A helyszínre érkező rendőrök intézkedését a 28 éves férfi fenyegetéssel akadályozta, egy 53 centiméter hosszúságú machetével indult a hivatalos személyek irányába és távozásra hívta fel őket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erősítésre is szükség volt

A rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót, amelynek ő nem tett eleget, ezért a járőrök erősítést kértek az intézkedés biztonságos lefolytatásához. A megerősítő erő kiérkezése után a rendőrök újra felszólították a férfit, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, amelyre az elkövető továbbra sem volt hajlandó, és a megalapozott gyanú szerint ismét elindult a bozótvágó késsel a hivatalos személyek felé.

Könnygázzal tudták csak megállítani

Mivel a férfi továbbra sem volt együttműködő, végül ellenszegülésének megtörése érdekében könnygázt alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték és előállították a helyi rendőrkapitányságra.

Még nem volt büntetve a férfi

A férfit őrizetbe vették, majd a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2022. december 9-én gyanúsítottként hallgatta ki. A támadó büntetlen előéletű, azonban nem ismeretlen a hatóságok előtt, többször kellett vele szemben intézkedni és a jelen ügy tárgyát képező cselekményt is felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Nem rég Győr-Moson-Sopron megyében történt hasonló eset

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy Győr-Moson-Sopron megyei nő 2022. november 25-én, 21 órakor bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök a ház kapujánál vették észre a kiszámíthatatlan mentális állapotú, 30 éves elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében. 

Lóbálni kezdte a baltát a feje fölött

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, aminek ő nem tett eleget, hanem azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd üvöltve távozásra hívta fel a hivatalos személyeket. Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

„Lőjetek, akkor is megöllek benneteket.”

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Követte a rendőröket a baltás férfi

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Sokkolót kellett használniuk az egyenruhásoknak

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció