A kórházból elmegyógyintézetbe szállították, mert pszichiátriai kezelésre szorulhat az a férfi, aki megölte Csorna egyik jó nevű vállalkozóját, a 39 éves K. Istvánt.

Együtt éltek

Letartóztatták, majd elmegyógyintézetbe vitték azt a 21 éves debreceni férfit, aki több mint harminc szúrással ölte meg a szeretőjét Csornán április elején. A Tények szerint a 39 éves jómódú vállalkozó közös albérletben lakott a hajdúsági férfivel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Féltékeny lett

A gyilkosság napján feleségéhez és gyerekeihez ment volna egy szülinapi bulira, ahová szeretője nem mehetett vele, ezért féltékeny lett, és dühében halálra késelte – írja a HAON.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elszökött

A gyilkos végül Miskolcra szökött, majd a rendőröket meglátva végezni akart magával, de kórházba vitték, és életmentő műtétekkel megmentették. Napokig rendőrök álltak a kórterme előtt, majd miután javult az állapota, ki tudták hallgatni, és letartóztatták.

Eltemették a férfit

A szakadó esőben péntek délután temették el a csornai férfit, a temetésén csak a szűk család vett részt, akik még mindig nem tudták feldolgozni a szörnyű tragédiát. A Tények úgy tudja, a gyilkosnak többször voltak dühkitörései, és sokszor volt agresszív. Korábban több munkahelyéről is elküldték emiatt, ezért pszichiátriai kezelésre szorul.

Együtt élt az áldozat a fiúval

Ahogy írtunk róla, a kisvárosban mindenki ismerte K. Istvánt, a jó nevű péket, akinek a diós kiflijeiért, cipóiért vidékről is jártak az Arany János utcai kis boltba. Tudták, hogy a vállalkozó egy ideje egy fiatal fiúval, V. Dominik Márkkal élt együtt, a helyiek szerint békességben. Kapcsolatukra azonban ráült a féltékenység: a fiatal fiú szerette a barátja gyermekeit, de azt nem viselte jól, ha István a gyerekek anyjánál látogatta meg a kicsiket.

Hozzátartozói találták meg

A rendőrség körözést adott ki a fiatal férfi ellen, hiszen ő láthatta utoljára az áldozatot, ő zárhatta rá a bérelt lakásuk ajtaját, ő lehet a felelős a haláláért. A lakóparki ingatlanban hozzátartozói találták meg holtan a 39 éves vállalkozót.

„Itt nem volt probléma, ki kit szeret”

„Itt soha nem volt probléma, hogy ki milyen elveket vall, milyen a bőrszíne, kit szeret, egy a lényeg: becsületes-e, vagy sem. Tudtuk Istvánról, hogy bár boldog párkapcsolatban élt, gyermekei vannak, a fiúkat is szerette, sőt, újabban már csak azokat” – mondta az egyik helyi kifőzde vezetője a Blikknek.  

Erős indulatok

„Megismerkedett ezzel a fiatal sráccal, naponta jártak ide ebédelni ők is, vidámak voltak, sokat nevettek, nem zavartak senkit. Hiába két férfi, látszott rajtuk, hogy szeretik egymást. Éppen ezért nem is nagyon tudjuk hová tenni ezt az esetet. Azt, hogy milyen indulatok lehettek abban a gyerekben, hogy végzett azzal, aki támogatta, aki szerette, aki megadott neki mindent” – tette hozzá.

Mészárszék volt a lakásban

„Egyetlen kapcsolatban sem fajulhat idáig egy vita. Az a fiú nem tudta kezelni a dühét. Beszéltem szomszédokkal, azt mondták, mészárszék volt a lakásban. Szerintem fel sem fogta, mit tesz, csak a féltékenység vezette” – fűzte hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: TV2