Több napja halott lehet az a kétéves kisgyerek, akit egy autó csomagtartójában találtak meg Nyíregyházán. A 17 éves lánynak három gyereke van.

Sokkoló

Szombat reggel egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások – írta az RTL.hu.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfulladhatott

Ahogy írtunk róla, a rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta. A Tények értesülései szerint a kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

17 évesen 3 gyerek

A gyerekek édesanyja egy 17 éves, ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Másik két gyermekét kiemelték a családból, őket találták most meg a rendőrkapitányság előtt. Az RTL Híradónak több ilki lakos is megerősítette, hogy ismerik a gyerekek vér szerinti családját, a hírt egyelőre nem tudják elhinni, feldolgozni. A települést sokkolta a tragédia. Az elhunyt kisfiút Sanyika néven említették.

Mindenki megdöbbent a környéken

„Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel, hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel” – mondta egy helyi eladó.

Családi körülmények

23 ezer gyermeknek van, aki nem tud vér szerinti családjában élni. Az ő nevelésüket vagy intézményi keretek között biztosítják, vagy megpróbálnak olyan nevelőszülőket találni, akik segítenek családi körülményeket teremteni. A 23 ezer gyermek mintegy kétharmada ma már a rendszerben dolgozó 5600 nevelőszülőnél él.

Havi 53 ezer

A nevelési díjat és a gyermek után járó ellátmányt egy jogcímen, nevelési ellátmányként kapják majd meg a nevelőszülők. Idéntől emeltek is, az emelés mértéke pedig nem kevesebb, mint 25%. ami azt jelenti, hogy gyermekenként nagyjából 53.000 forint lesz a nevelés ellátmány összege.

Nem az első eset

Ahogy egy hónappal ezelőtt írtunk róla, szörnyű tragédia történt egy várpalotai társasházban, ahol egy ötéves kisfiú, Benjámin veszítette életét. A segélyhívó tárcsázása után rengeteg rendőrautó és mentő jelent meg a helyszínen, akik hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Az óvodás egy kutyaláncot tekert a nyakára, amivel megfojtotta magát. Vélhetően egy szerencsétlen baleset történt, amit a felnőttek nagyobb odafigyelésével esetleg el lehetett volna kerülni.

Három gyereket nevelt

A hivatásos nevelőszülő, H. Józsefné a saját felnőttkorú fia, Márk mellett három kiskorú gyerekkel élt az első emeleti lakásban. Az autizmusa miatt egy közeli kisegítő óvodába járt az ötéves Benjámin, aki játékból tekerhette magára a kistestű kutyájuk láncát, amitől elfehéredett, végül pedig meghalt.

Polgári tragédia

Arról is írtunk, hogy a bíróság elrendelte annak a nevelőanyának a letartóztatását, aki egy két és fél éves kisfiú halálát okozhatta február 26-án. Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, a gyanú szerint a nő Danikát szófogadatlan viselkedése miatt bántalmazta, aki emiatt belehalt a sérüléseibe. Pénteken a Debreceni Járásbíróság elrendelte, hogy tartóztassák le a fiú nevelőanyját. Azzal gyanúsítják, hogy ő okozta Dani halálát.

Ezt állítja a nevelőanya

A nevelőanya azt mondta, hogy miután a gyermek elcsúszott, “legurult a lépcsőn és beverte a fejét”. Ezzel indokolta, hogy miért voltak sérülések a gyermeke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – RTL Híradó