Az eset körülményei egyelőre nem világosak. Így azt sem tudni, milyen sérüléseket szenvedtek el az áldozatok, s hogyan jutott be házukba az elvetemült bűnöző.

Segélykiáltás verte fel a környék csendjét

Szombat este, 19 óra környékén érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik házból egy idős házaspár segítségért kiabál a főváros 16. kerületében – írja közleményében a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt sokáig szabad

Ennek oka az volt, hogy egy akkor még ismeretlen személy megtámadta és kirabolta őket. A villámgyorsan megjelenő zsaruknak nem kellett sok, hogy megtalálják a feltételezett elkövetőt: 11 percen belül – még az utcában – kattant a bilincs egy férfi csuklóján, akit nyomban előállítottak. A bántalmazott házaspár az eset során megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tett vallomást

A 31 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az is kiderült, nem éles fegyverrel követte el a bűncselekményt, hanem egy utánzattal – bár ezt az áldozatok nem tudhatták. Noha panasszal nem élt, érdemi vallomást nem tett.

Veszélyben lévő idősek

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy otthonukban élő időseket támadnak meg, mivel sok elkövető azt hiszi, sok készpénzt tesznek félre. Ám a legtöbb esetben csak apróságokat tudnak zsákmányolni, miközben kegyetlenül bántalmazzák áldozatukat. Ez történt abban az esetben, amelyről korábban mi is beszámoltunk.

Brutális támadás

Pár héttel ezelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében találhatő Bőcs községben seprűnyéllel vert meg egy 80 éves asszonyt egy 13 éves fiú. A tinédzser két másik társával tört be hozzá, lopni akartak. A nyugdíjas hiába kérte, hogy menjenek el, egyikük addig verte, amíg a seprűnyél eltört.

Hiába kérte, nem mentek

Még egy nappal a támadást követően is látszottak a vérfoltok az utcán. Nem messze áll az a ház, ahol szerdán három tizenéves rárontott egy idős nőre. Hiába kérte, hogy hagyják el a birtokát, a tinédzserek nem mentek el.

Sikerült segítséget kérnie

A bántalmazás után a 13 éves fiú egy telefont, egy elemlámpát és gyógyszereket is ellopott az asszonytól, majd mindhárman elmenekültek. A magára hagyott vérző nő végül valahogy el tudott vánszorogni az egyik szomszédjához, aki segítséget hívott hozzá.

Rettegett miattuk az egész környék

A Tv2 Tények című műsorának összeállításából az is kiderült, hogy a tinédzserek és családjaik – körülbelül 15 ember – rendszeresen bejárt az idős nőhöz, aki betegeskedett. Házánál a kerítés is azért van kidőlve, mert mindig ott másztak be hozzá. A banda nem csak az asszonyt, a többi szomszédot is zaklatja. A helyiek félnek tőlük.

Gyorsan szabadulnának a háztól

„Az a helyzet, hogy most vettük nyáron a házat, nekünk is a kocsit feltörték az utcán…. hát nem jó” – magyarázza az egyik helybéli. Hozzátette, már az eladást tervezik. A fiatalok ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)