A hűtőszekrény italtartójában és az autó csomagtartójában, műanyag táskákban volt 10 kiló drog, a zoknis dobozban pedig a pénz. Újpesti lakása előtt kapcsolták le a mackónadrágos drogdílert a rendőrök.

A rendőrség beszámolója szerint gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy férfi Budapesten amfetamint árul nagy mennyiségben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói március 26-án délelőtt megjelentek a férfi újpesti lakásánál, majd az autójával megérkező 36 éves budapesti B. Zsoltot elfogták.

A nyomozók a férfi autójában műanyag táskákba halmozva közel 10 kilogramm amfetamint találtak, egy kilogrammos kiszerelésekbe csomagolva.

A rendőrök lefoglalták B. Zsolt Opeljét, és kábítószer-kereső kutya segítségével átkutatták az újpesti lakást is, ahol további egy kilogramm amfetamint, 31 gramm kábítószergyanús zöld, növényi törmeléket, kábítószer adagolásához használt eszközöket – mérlegeket, tasakokat, őrlőt –, több mint ötmillió forintot és valutát találtak.

A lefoglalt amfetamin feketepiaci értéke meghaladja a 28 millió forintot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói B. Zsoltot kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették – írja a Police.hu.

Ha a mackónadrágos drogdílert elítéli a bíróság, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat. Az elfogásáról készült videót alább lehet elindítani.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából