Több helyszínen akcióztak a rendőrök, akik a pikó fantázianevű drog terjesztőit akarták lekapcsolni. A bűnbanda Szlovákiából hozta a fehér port, amelyet aztán eladott Komáromban, Győrben és Pápán.

Nyugat-Dunántúlon akcióztak

Több hónapos felderítői munka után sikerült felgöngyölíteniük a rendőröknek azt a hálózatot, amely a Szlovákiából származó drogot eladta Komáromban, Győrben és Pápán. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Komáromban terítették az anyagot

Pikót árultak

A terjesztők a Szlovákiában igencsak népszerű Pikó fantázianevű drogot árulták, ami nem más volt, mint amfetamin. A rendőrök nagy erőkkel, összesen hat helyszínen végeztek összehangolt akciót, hogy elfogják a pikós árusokat.

Amfetaminnal kereskedtek

Fotó: Police.hu

Megtalálták a szert

Április 15-én a rendőrök házkutatást tartottak a tettesek ingatlanjaiban és autóiban, ahol megtalálták a fehér port és a bűnözők fegyvereit, amelyeket lefoglaltak. A csoport szlovák állampolgárságú tagjával, Vladislav Sz.-vel szemben a szlovák rendőrök nyomoznak.

Fegyvere is volt a terjesztőknek

Fotó: Police.hu

Kilencen voltak

Vladislav Sz. és nyolc magyar bűntársa ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben több elkövető is vallomást tett, míg két főt a nyomozóhatóság őrizetbe vett, és kezdeményezte letartóztatásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás

Eredményes volt a házkutatás

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból