Napok óta kétségbeesetten keresik azt a 20 éves fiatalt, aki csütörtök délután tűnt el Siófokon. A helyszínről származó információk szerint N. Alex egyik fiatal barátjával ment le a Balatonra és a délutáni strandolás közben veszett nyoma, miután bement a vízbe. Ismerősei könyörögve kérik, hogy segítsenek megtalálni a fiút.

Kétségbeesett keresés

Napok óta kétségbeesetten keresik azt a 20 éves fiatalt, aki csütörtök délután tűnt el Siófokon. A helyszínről származó információk szerint N. Alex egyik fiatal barátjával ment le a Balatonra, a fiú pedig egy délutáni strandolás közben ment bele a vízbe, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt. Az még nem derült ki pontosan, milyen körülmények között veszett nyoma, de azóta sem találják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem bukkantak rá

A fiatal eltűnését rögtön jelezték és keresni is kezdték. Ismerősei értesítették a rendőröket, de egyelőre ők sem bukkantak rá a férfire, és arra kérnek mindenkit, hogy segítsenek megtalálni Alexet. „Balatonon nyaralt, és Siófokon délután 17:00 óra tájékában hirtelen elmerült a tóban, és azóta nem hallottunk róla! Rendőrök keresték, de semmi infó” – írta a férfi egyik ismerőse a világhálón.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Íme, a személyleírás  

Az ismerősök nem adják fel a reményt, a férfi személyleírását közzé tették. Alex 182 centi magas, körülbelül 80 kiló; haja oldalt felnyírt, barna, göndörödő, míg arca borostás, telt ajkú, enyhén szeplős, ívelt, középvastag szemöldökkel és égszínkék szemmel – írta a Ripost.

„Könyörgök, segítsenek!”

„Eltűnése pillanatában egy térd fölé érő fekete nadrágban volt! Kérjük, ha bárki látta, vagy hallott róla, értesítsen. Könyörgöm, segítsenek!” – kérték könyörögve.

Szívszorító események

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról két hete, hogy sokkoló jelenetek szemtanúi voltak azok, akik a balatongyöröki strandon töltötték az idejüket. Egy harmincas éveiben járó családapa 4 és 8 éves gyermekével nyaralt a Balatonnál. Vízibiciklizni indult a gyerekekkel, de tragédiával végződött a kirándulás.

Strandolók vitték ki a gyerekeket

A férfi minden bizonnyal felhevült testtel ugrott a vízbe. A gyerekek hiába várták, hogy előbukkanjon, a víz alatt eltűnt. A kétségbeesett kicsiket a strandolók hozták ki a vízből a partra, a vízibiciklivel együtt. Az apukát próbálták megkeresni, de nem sikerült megtalálniuk. A történtek után a gyermekek édesanyja azonnal a helyszínre utazott Budapestről és gondjába vette a gyermekeket.

Elkerült a holttest

Azóta kiderült, hogy a családapa vízbe fulladt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy előkerült a holttest. A rendkívüli halálesetet jelenleg közigazgatási eljárásban vizsgálják. 

Érthetetlen tragédiák

A Balatonnál minden évben több fulladásos haláleset történik a nyári időszakban, sokan még mindig nem veszik komolyan a vízi veszélyeket. A hatóságok évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, mert könnyen tragédia történhet. A mélyebb vizeken pedig hasonlóan nagy bajt okozhat a bizonytalan úszástudás.

A rendőrség figyelmeztet

A hideg víz nagymértékben megterheli az emberi szervezetet, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet rá. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció