Autót akart lopni egy férfi újév első napján, január elsején a Komárom-Esztergom megyében található Kesztölcön. A dorogi rendőrök elfogták a lopással gyanúsítható tettest.

Kocsit próbált lopni

A rendőrség információi szerint 2020. január 1-jén érkezett bejelentés a rendőrség vonalán, miszerint egy férfi megpróbált ellopni egy autót Kesztölcön.

Itt történt a lopás

Sikerült beindítania a motort

A lopással gyanúsítható férfi kiszemelt magának egy autót, majd sikerült is beindítania a kocsi motorját, azonban erre felfigyelt az autó tulajdonosa, aki el is zavarta onnan a tolvajt. Miután rászólt a férfire a tulajdonos, az elkövető elmenekült a tett színhelyéről.

Kamerafelvételek buktatták le

Az intézkedő rendőröknek sikerült kamerafelvételek útján beazonosítani a tolvajt. A rendőrségi, videós anyagon tisztán látszott, hogy a férfi több autót is megpróbált feltörni a közelben, kevés sikerrel.

Mutatjuk a rendőrség videóját a férfi elfogásáról:

Kereste, melyik autót lophatja el

A feltételezett tolvaj több autónál is próbálkozott a lopással, volt, amelyikkel nem tudott sokat kezdeni, mert zárva találta a járművet, de volt olyan is, amibe be tudott szállni, azonban elindulásra már nem volt képes.

Ez is érdekelhet

Átkutatták a tolvajt

A kamerafelvételek alapján sikerült azonosítaniuk az elkövetőt a dorogi rendőröknek, akit néhány órán belül el is fogtak. Az egyenruhások a tettessel szemben kábítószergyorstesztet is alkalmaztak, ami pozitív lett.

Eljárás indult ellene

A rendőrök a 20 éves B. Dávid ellen lopás vétség kísérlet és kábítószer birtoklás miatt indítottak eljárást. A kocsitolvaj beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube