Féltékenység miatt történt a gyilkosság, legalábbis ezt állítja E. Éva, akinek férje és fia végzett az asszony új párjával a Pest megyei Dunavarsányban. A család ismerősei szerint a nő azért hagyta el családját, mert férje hosszú idő óta bántalmazta. Éva feldühödött férje és fia még az áldozat szomszédját is megtámadta közvetlenül a gyilkosság előtt.

Gyilkosság Dunavarsányban

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfő reggel gyilkosság történt Dunavarsányban. Két férfi ölte meg a helyben jól ismert rockzenészt, K. Gyulát. Gyula egyetlen bűne az volt, hogy szerelmi viszonyt folytatott D-né E. Évával, akinek fia és férje végzett a férfival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A volt férj késelt

A rendőrség friss tájékoztatása szerint először a fiatalabb támadó sújtott le Gyulára a vascsővel, majd az apjával együtt ütni kezdték, végül az idősebbik férfi megkéselte. A dulakodás során a szomszéd próbált segíteni a későbbi áldozatnak, de őt is megütötték.

Vascsővel ütötte a szomszédot

„Amikor láttam, hogy a fiatalabb férfi beszakítja a kaput, átrohantam, hogy segítsek Gyulának. Mire odaértem, már dulakodtak. A támadó jól állon ütött, majd a combomra is rávágott a vascsővel, amit sikerült kicsavarnom a kezéből. A következő pillanatban már azt láttam, hogy az idősebbik férfi megkéselte. Hidegvérrel szúrta a kést Gyula oldalába” –mondta a Blikknek a szomszéd.

Anyja megöléséről beszélt

A településen azt beszélik, hogy Éva hosszú ideje élt bántalmazó kapcsolatban. Sőt, állítólag az is előfordult, hogy a saját fia is kezet emelt rá. Az ismerőse azt mondta: az egyik boltba betérve a fiatalember a gyilkosság előtti napokban már azzal is fenyegetőzött, hogy „ki fogja nyírni” az anyját.

Gyula felesége Ausztriában dolgozik

A lap azt írja, az áldozat egy helyi rockbandában énekelt és autóüvegezéssel foglalkozott. Neki is hosszú ideje volt felesége, Szilvia, akivel ugyan már nem volt jó viszonyban, de még nem váltak el. Szilvia Ausztriában dolgozott, ahonnan a vírushelyzet miatt sokáig nem tudott hazajönni. Közös gyermekük nem született, de Gyulának egy korábbi kapcsolatából van két ikerlánya.

Nemrég született unokája

„Az elmúlt időszakban gyakran beszéltünk, az ikertestvéremmel ugyanis együtt kerültünk kórházba várandósan a vírus miatt. Egy hete még az intenzíven küzdöttünk az életünkért. A testvérem sürgősségi császárral megszült, de a babát apu már nem tarthatta a karjában, mert ilyen brutális módon elvették tőlünk. Utoljára a halála előtti napon beszéltünk, alig várta, hogy találkozzunk, és magához ölelhesse a kis unokáját” – mondta a Blikknek K. Klaudia, az áldozat lánya.

Barátságból lett szerelem

A fiatal nő azt mesélte, hogy Éva és édesapja hosszú ideig csak barátok voltak. Gyula sokat segített az asszonynak, Évát férje folyamatosan bántalmazta, ebben a nehéz időszakban is mellette volt a férfi. Klaudia szerint Éva és Gyula akkor jöttek össze, amikor az asszony már elköltözött otthonról.

Gyula boldog volt

A fiatal nő szerint Gyula nagyon boldog volt, Évában igazi társra talált. Unokáit is boldogan várta. Nagyon szépen alakult az élete.

Elmenekültek a helyszínről

A két férfi a gyilkosság után elmenekült a helyszínről. A rendőrség hermetikusan lezárta a települést, az idősebb férfi tette után nemsokkal feladta magát. Fiát gyorshajtásért állították meg a rendőrök, akkor bukott le.

Nem tettek vallomást

Jelenleg mindketten őrizetben vannak. A rendőrség közleménye szerint mindketten megtagadták a vallomástételt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az egyik elkövető elfogása – Forrás: police.hu