Két debreceni futár több nagy értékű csomagot is kilopott a raktárból, amit később eladtak, a pénzt pedig elosztották. Az egyikük egy másik társával álnéven rendelt telefonokat az egyik szolgáltatótól, amiket később eladtak.

Csomagokat loptak a futáscég dolgozói

Egy futárcég két sofőrje elhatározta, hogy Debrecenben csomagokat fognak ellopni. 2019 februárja és áprilisa között értékes elektronikai termékeket vittek ki úgy a munkahelyükről, hogy nem rögzítették azokat az adatbázisban.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az árut eladták

Ezeket később eladták, a pénzt pedig elosztották egymás között. Ezzel több mint 2 millió forintos kárt okoztak a vevőknek, amely a csomagbiztosítás miatt részben megtérült.

Telefonokat rendeltek

Az egyik futár megismerkedett egy másik férfival, akivel megállapodtak, hogy mások adataival rendelnek az egyik szolgáltató webshopjáról telefonokat, a kiszállítást pedig a debreceni futár területére kérik, majd az árut ellopják.

Élettársát is bevonta a csalásba

A férfi a csalásba bevonta az élettársát is, mindketten rendszeresen betelefonáltak a szolgáltató ügyfélszolgálatára, és a megrendelésen feltüntetett néven érdeklődtek arról, hogy mikor szállítják ki a megrendelést.

Felvették a kapcsolatot a futárral

A megszerzett információ alapján felvették a kapcsolatot a futárral, aki az értékes telefonokat illegálisan odaadta a férfinak, aki később eladta ezeket.

3,5 milliós kár

Ezzel a módszerrel 2018 decembere és 2019 februárja között összesen 9 telefont szereztek meg, amivel 3,5 millió forint kárt okoztak a szolgáltatónak.

A szolgáltató nem küldte ki a telefonokat

A férfi még több telefont is rendelt, összesen 2,5 millió értékben, de a szolgáltató ezt már nem küldte ki.

Vádat emeltek a 2 férfi ellen

Az ügyészség jelentős kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a banda ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság a két futárt és a férfit ítélje börtönbüntetést, az élettársat pedig felfüggesztett börtönbüntetésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció