Pezsgőfürdő vagy medence? Sokan felteszik maguknak a kérdést, hogyha kertjükbe keresnek valamilyen vízi kikapcsolódási lehetőséget. Egy épített medence nagy beruházás, és sokszor nincs is rá szükség a mindennapokban. De még így is sok lehetőség van. 

Pezsgőfürdők 

Aki szeret pezsgőfürdőzni, annak sem kell feltétlenül abban gondolkodnia, hogy jakuzzit telepít, építtet a kertjébe, teraszára. A BestMarkt medence és jakuzzi kínálatában ugyanis felfújható pezsgőfürdőket is talál. 

Luxust és pihenést kínálnak, ugyanazt az élményt, mint egy hagyományos pezsgőfürdő. Vízforgató rendszerrel, fűtéssel, emellett pedig nagy előny a könnyű felállítás és a karbantartás is. Ráadásul az elektromos vízlágyító rendszer megakadályozza a vízkő lerakódását. 

Mélység és átmérő – ezt a két paramétert mindenképp vegyük figyelembe, ha jakuzzit vásárolunk, átgondolva azt, hogy mennyien is fogjuk használni pihenésre a saját kis fürdőnket. Melyeket egyébként bel- és kültéri használatra terveztek, és mivel mobil, így kedvünk szerint állíthatjuk fel a kertben, teraszon vagy beltérben is. 

Formák, méretek, térfogat

Sokszor nem is olyan egyszerű eligazodni a kínálatban, ilyenkor érdemes szűkíteni a keresési feltételeket. Alapvetően érdemes eldönteni, hogy felfújható vagy földfelszín feletti medencét szeretnénk. A formát tekintve is többféle megoldás létezik: kör, négyszögletes vagy ovális. A térfogat is változatos, a 70 liter körülitől egészen a több ezer literig széles a skála. A méret és a mélység szintén olyan paraméterek, melyeket számításba kell venni. 

Medence vagy pezsgőfürdő?

A választás olykor nem is olyan könnyű. A kérdés mindig az, hogy mire is van szükségünk. Egy fárasztó munkanap után egy kellemes beszélgetésre a habok között? Vagy a nagy nyári melegben egy helyre, ahol az egész család együtt tud játszani, pancsolni? Előbbi esetben nyilván egy pezsgőfürdő lesz az ideális választás. Utóbbi esetben pedig érdemes lehet egy medencét beszerezni. 

A méret kiválasztásánál természetesen sokat számítanak saját igényeink. Ezenfelül azonban ami igazán meghatározó, az a rendelkezésünkre álló terület. Hiszen vannak kifejezetten nagy, akár öt méter átmérőjű, kör alakú medencék is. Ezekben az egész család elfér, és ki tud kapcsolódni, azonban ennek hely is kell. 

Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy a medence vagy jakuzzi vizét tisztítani kell, és lehetőleg megóvni az időjárás, a külső környezet hatásaitól. Így ha vásárláson gondolkodunk, nézzük meg a víztisztító rendszereket, medencetakarókat, létrákat és egyéb tartozékokat is. Ezek ugyanis segítenek abban, hogy a víz tiszta maradjon. 

Sokféle rendszer létezik, a könnyen telepíthető, felfújható medencéktől egész azokig, melyeket már egy kicsit bonyolultabb felállítani. A hosszú élettartam mindenképp fontos szempont kell legyen a vásárlás előtt. Így válhat igazi kis vízi paradicsommá otthonunk. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a bestmarkt.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.