Otthonában állította elő és forgalmazott illegális potencianövelőt az a budapesti patikatulajdonos, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda; az ügynek kilenc gyanúsítottja van, köztük egy „felnőttfilmes” producer. Az elfogásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

60 éves gyógyszerész

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán közölte, hogy még tavaly ősszel rendeltek el nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egy gyógyszerhamisítási ügyben, miután a látókörükbe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Leselejtezett szerek

Kiderült, hogy a gyógyszerész a vényköteles termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betiltott szerek

A férfi egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amiknek forgalmazását Magyarországon megtiltották. 

Felnőttfilmeseknek adták elé

Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez; a producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább. Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. 

Elfogás

A rendőrök június 5-én hajnalban 11 helyszínen tartottak kutatást, amely során négy férfit és két nőt fogtak el, köztük a gyógyszerészt, a producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt.

Házkutatás

Lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre a rendőrök és számos bizonyítékot – például több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak.

Gyógyszerhamisítás

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó az elfogásról:

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból