Karácsonykor több, mint 120 helyszínen dolgoztak a tűzoltók, a közúti balesetek mellett lakástüzeket, kigyulladt melléképületeket, égő kazánházakat oltottak, összesen 27 épület égett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap.

Bevetésen a tűzoltók

A közlemény szerint szombaton összesen 155 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből 123 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Ezek közül 36 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 87 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tűz lett a grillezésből

Budapest 2. kerületében egy társasházi lakás teraszán egy gázzal működő grill okozott tüzet, délután melléképületek égtek Szegeden, Tamásiban, Mezőtúron és Nagykanizsán is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Oltás a tetőn

Forrás: Katasztrófevédelem

Habbal oltották a tetőt

Egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki az Ördögorom lejtőn a 11. kerületben. A fővárosi hivatásos tűzoltók öt habosított vízsugárral először körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat. Három lakó a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház égett

Szombat reggel egy nógrádmegyeri kétszáznegyven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett mintegy nyolcvan négyzetméteren. Szintén délelőtt Dombegyházán egy negyven négyzetméterese melléképület gyulladt ki, ahol a tűzben két gázpalack is felhasadt, egy harmadik, égő palackot pedig a tűzoltók hoztak ki az épületből. Szárligeten egy családi ház kazánházának és fürdőszobájának mennyezete égett.

Szénné égett tető

Forrás: Katasztrófevédelem

Tűz az ötödik emeleten

Este egy egri társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz, itt a tűzoltóknak hatvanöt embert kellett kikísérniük az épületből, de a lángok eloltása után mindenki hazamehetett.

500 autóval dolgoztak

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Katasztrófavédelem