A negyvenes évei végén járó nő, miután megbukott a próbavásárláson, agresszívan lépett fel az adóellenőrökkel szemben. Levette a lábán lévő papucsot, majd hangosan kiabálva a lábbelit a tőle néhány méter távolságban lévő sértettek felé akarta dobni.

Engedély nélkül, otthon árulták a ruhákat

2022 decemberében adat merült fel arra, hogy a vádlott és élettársa a Marcali járásban található ingatlanukon engedély nélkül különböző ruhaneműket árusítanak a lakóházhoz tartozó melléképületben. Ennek ellenőrzése végett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai civilben próbavásárlást végeztek náluk.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adtak nyugtát, nem is tudtak volna

A próbavásárlás során az adóellenőrök a vádlottól 20 ezer forintot meghaladó értékben vásároltak különböző ruhaneműket, aki azonban a vásárlást követően nyugtát, illetve egyéb bizonylatot nem adott a sértetteknek

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kifogást emeltek

Miután az ellenőrök az üzlethelyiséget elhagyták, az udvarról értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes járőrosztályát. A sértettek ezután visszamentek az üzlethelyiségbe, ahol igazolták magukat, majd kifogásolták a nyugtaátadás elmulasztását.

Bepöccent a vádlott

A vádlott emiatt indulatos lett, becsmérlő kijelentéseket tett az adóellenőrökre, majd agresszívan elindult feléjük, akik emiatt hátrálni kezdtek.

Papuccsal akart támadni

A vádlottat végül az időközben a helyszínre érkező pénzügyőrök tartóztatták fel, a nő azonban ekkor levette a lábán lévő papucsot, majd hangosan kiabálva a lábbelit a tőle kb. 2-3 méter távolságban lévő sértettek felé akarta dobni, de a pénzügyőrök erélyes felszólítása miatt cselekményével végül felhagyott

Felfüggesztett börtönbüntetést kérnek

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Lecsaptak a dohányüzemre

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy lecsapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy raktárnak álcázott dohányüzemre Debrecenben. Az elmúlt évek legmodernebb cigarettagyártó gépsorát és 16 millió szál illegálisan gyártott cigarettát foglalt le az akcióban részt vevő több mint 100 pénzügyőr mintegy 1 milliárd forint értékben.

Feltűnés nélkül

Régi, elhagyatott raktárépületben, kívülről szinte észrevehetetlenül működhettek éjjel-nappal a modern gépsorok Debrecen külterületén. Profin kiépített elektromos hálózat, rejtett levegőztető, fény- és hangszigetelés, illetve egy külön helyiségben működő, egyedi kivitelezésű aggregátor biztosította a csendes, feltűnés nélküli gyártást.

Mesteri szigetelés

A mesterien kialakított szigetelés még a telefonokat is leárnyékolta. A zsákutcában lévő nagyüzem kamerái is a zavartalan működést segíthették.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a lefoglalt áru egy része. Fotó: Ügyészség